CEO që shkarkoi nga puna 900 punonjës në Zoom po kthehet

Drejtori i Përgjithshëm i Better.com, më i njohur për shkarkimin e 900 punonjësve në Zoom pak para Krishtlindjeve, po kthehet në punë.

Vishal Garg po kthehet në “detyrat e tij me kohë të plotë” si CEO, sipas një letre dërguar punonjësve të martën nga bordi i drejtorëve të kompanisë. Letra vuri në dukje se Garg përdori një pushim për të “reflektuar mbi udhëheqjen e tij, për t’u rilidhur me vlerat që e bëjnë Better të shkëlqyeshëm dhe për të punuar ngushtë me një trajner ekzekutiv”.

Letra e kompanisë së hipotekave në internet drejtuar punonjësve, e cila u mor nga CNN Business, tha gjithashtu se një firmë e jashtme ligjore shqyrtoi kulturën e vendit të punës së Better. Kompania po zbaton ndryshime, duke përfshirë shtimin e më shumë menaxherëve dhe një zyrtari kryesor të burimeve njerëzore.

Në dhjetor 2021, Garg mbajti një video-telefonatë në të cilën pushoi 9% të fuqisë punëtore të Better. “Nëse jeni në këtë telefonatë, ju jeni pjesë e grupit të pafat që po pushohet nga puna,” tha Garg. “Puna juaj këtu ndërpritet, hyn në fuqi menjëherë”.

CEO kishte premtuar një email pasues nga HR – por një ish-punonjës i tha CNN Business se ai humbi menjëherë aksesin në kompjuterin e kompanisë, telefonin, emailin dhe mesazhet e tij, duke përfshirë kanalet Slack.

Garg mori një pushim menjëherë pas telefonatës. Në atë kohë, Better tha se po punësonte një firmë të palës së tretë për të bërë një “vlerësim lidershipi dhe kulturor”, rekomandimet e të cilit “do të merren parasysh për të ndërtuar një kulturë afatgjatë të qëndrueshme dhe pozitive në Better”.

‘Ankth, shpërqendrim dhe siklet’

Në letrën e tij drejtuar punonjësve të martën, Garg shkroi: “E kuptoj sa të vështira kanë qenë këto javët e fundit. Më vjen shumë keq për ankthin, shpërqendrimin dhe sikletin që kanë shkaktuar veprimet e mia. Kam kaluar shumë kohë duke menduar se ku ne jemi si një kompani dhe lloji i lidershipit ka nevojë për më mirë… dhe lideri që unë dua të jem.”

Është një largim tonal nga një postim që ai shkroi disa javë më parë në rrjetin profesional Blind, ku akuzonte një punonjës të pushuar se “vidhte” kolegët dhe klientët duke qenë joproduktiv dhe duke punuar vetëm dy orë në ditë, sipas Fortune, gjë që konfirmoi ato ndjenja në një intervistë të mëvonshme me CEO.

Garg kishte kërkuar më parë falje për mënyrën se si i trajtoi pushimet nga puna në një letër të 7 dhjetorit drejtuar punonjësve, në të cilën ai tha se e përkeqësoi “një situatë të vështirë”.

Ai shtoi: “Unë nuk tregova respektin dhe vlerësimin e duhur për individët që u prekën dhe për kontributin e tyre për Better. Unë jam pronar i vendimit për të bërë pushimet nga puna, por duke e komunikuar atë kam gabuar ekzekutimin. Duke bërë këtë, ju kam vënë në siklet.

Better.com vlerësohet në 6.9 miliardë dollarë. Kompania u rendit në vendin e parë në listën e Top Startups të LinkedIn në 2021 dhe 2020. Huadhënësi hipotekor i mbështetur nga Softbank është përpjekur të dalë publikisht, megjithëse i ka vonuar ato plane për shkak të pasojave nga trajtimi i pushimeve nga puna nga Garg, sipas Bloomberg.

Letra e bordit të martën tha gjithashtu se Raj Date dhe Dinesh Chopra kishin dhënë dorëheqjen nga bordi dhe se “ndërsa ata nuk komentojnë përcaktimet e individëve për t’u larguar nga bordi, Raj dhe Dinesh nuk dhanë dorëheqjen për shkak të ndonjë mosmarrëveshjeje me Better”.

Burimi: CNN