Cfarë ndodh me trupin kur ne flemë?

Ekzistojnë katër faza të gjumit që ne mund të përjetojmë gjatë natës

Faza e parë dhe e dytë është gjumë i lehtë. Rrahjet e zemrës dhe frymëmarrja nisin të ngadalësohen , temperatura bie dhe muskujt fillojnë të tkurren.

Faze e tretë është faza e gjumit të thellë ku trupi jonë do të prodhojë më shumë hormone të rritjes për kockat dhe muskujt.

Faza e katërt është momenti kur ëndërrojmë , trupi krijon paraliza që ne mos të lëvizim gjatë ëndrrave tona.

Mjekët këshillojnë që për një jetë larg sëmundjeve nuk duhet të flini më pak se 7 orë ne ditë.

Burimi: The Economist