Çfarë zbulon koha kur shkoni për të fjetur se kush jeni

Shkenca ka treguar se ata prej nesh që ndjekin planet rutinë të përditshme dhe të natës janë disa nga njerëzit më produktivë dhe më të suksesshëm atje.

Ata zgjohen në të njëjtën kohë çdo ditë, hanë mëngjes, bëjnë gjërat e tyre dhe mbajnë një cikël të shëndetshëm gjumi duke shkuar në shtrat në një kohë të rregullt çdo natë.

Për disa, krijimi i modeleve të zakonshme duket si detajet më të mërzitshme të mundshme, por e vërteta e çështjes është se një vështrim më i afërt se si ne priremi t’i kalojmë orët tona të zgjimit dhe gjumit mund të zbulojnë njohuri serioze për personalitetin tonë, si dhe mënyrën se si ne lidhemi me botën dhe të tjerët.

Besojeni apo jo, të fshehurat brenda detajeve në dukje të buta të rutinës suaj të natës janë sekrete të mëdha për ju të vërtetë, duke përfshirë disa që ndoshta mendonit se askush nuk i kishte vënë re më parë.

Çelësi për të thyer këtë kod është prishja e rutinës suaj të përditshme dhe kërkimi i gjërave që bëni vazhdimisht çdo ditë.

Orari juaj i preferuar i gjumit është një nga udhëzuesit më bindës për të kuptuar plotësisht se kush jeni. Mund të tingëllojë e kotë, por koha në të cilën preferoni të flini çdo natë nuk tregon vetëm se jeni një krijesë e zakonit – është një pjesë e asaj që ju bën, ju.

Dhe në varësi të kohës kur shkoni të flini, do të zbuloni diçka unike për veten tuaj gjatë procesit.

Ja çfarë tregon koha kur zakonisht shkoni për të fjetur për personalitetin dhe tiparet tuaja të karakterit.

Nëse zakonisht shkoni për të fjetur midis orës 20:00 dhe orës 22:00.

Të shkosh herët në shtrat kur duhet të zgjohesh herët ka shumë kuptim, por të shkosh në shtrat midis orës 20:00 dhe orës 22:00 çdo natë të javës – edhe kur nuk keni plane herët në mëngjes – e tejkalon logjikën.

Nëse rregullisht bini në gjumë gjatë këtij intervali kohor, shanset janë që të jeni një person i kujdesshëm që dëshiron rutinën dhe rregullin.

Sigurisht, ju pëlqen të argëtoheni, por i jepni përparësi shëndetit dhe programit tuaj pothuajse mbi gjithçka tjetër. Për disa, kjo mund të duket një zgjedhje e ngurtë për t’u bërë, por për ju, ajo thjesht funksionon.

Vetëm mos harroni se ndërsa ekziston një thënie e vjetër që “asgjë e mirë nuk ndodh pas mesnatës”, shumë gjëra të mrekullueshme ndodhin midis orës 20:00 dhe orës 22:00. Mos lejoni që natyra juaj e vështirë t’ju pengojë të përjetoni gjëra të reja dhe emocionuese në jetë.

Nëse zakonisht shkoni për të fjetur midis orës 22:00 dhe orës 12:00.

Nuk ka turp të shkosh në shtrat midis orëve 22:00 dhe ora 12:00. Nuk ka turp të shkoni në shtrat kurdo që zgjidhni të pushoni kokën tuaj të lodhur.

Megjithatë, nëse shkoni për të fjetur gjatë kësaj kohe, kjo zbulon diçka mjaft intriguese për personalitetin tuaj.

Njerëzit që bien në gjumë në këtë interval kohor konsiderohen të jenë punëtorë të zgjuar dhe të besueshëm, por ata gjithashtu kanë një brez rebel që duket nga brenda.

Këta janë njerëz që e dinë se respektimi i një rutine është gjëja e përgjegjshme për të bërë, por ata nuk mund ta ndihmojnë veten të ndiejnë nevojën për ta shtyrë pak zarfin, veçanërisht nëse janë të shqetësuar se mund të humbasin diçka argëtuese!

Ndërsa këta njerëz duhet të lavdërohen për qëllimet e tyre të mira, ndonjëherë ata kanë nevojë për një “goditje të fortë” për t’i ndihmuar ata të arrijnë me sukses qëllimet e tyre.

Nëse zakonisht shkoni për të fjetur midis orës 12 dhe 2 të mëngjesit.

Shumë njerëz e konsiderojnë veten si bufat e natës që me të vërtetë lulëzojnë gjatë orëve të errëta.

Për këtë ekuipazh, ngjitja në bordin e kohës së fjetur midis orës 12 dhe 2 të mëngjesit është thjesht e barabartë me kursin. Ata janë mendimtarë kreativë të botës – dhe janë gjithashtu lythat e shqetësimit.

Sigurisht, ata mund të qëndrojnë zgjuar pak vonë sepse ishin përfshirë në një tjetër shakullinë të aktivitetit shoqëror, por ato orë shtrihen edhe më larg se sa kishin menduar sepse shpirtrat e tyre janë plot me energjinë e shqetësuar që vjen nga një mendje që përpiqet të zgjidhë tekat që dalin nga zemra e tyre endacake.

Njerëzit që rrinë zgjuar deri vonë janë kërkues të lindur dhe lumturia nuk gjendet gjithmonë lehtë. Megjithatë, nëse arrijnë të bëjnë sasinë e duhur të gjumit në përgjithësi, ata mund të ruajnë ekuilibrin dhe stabilitetin që dëshirojnë aq shumë në jetë.

Nëse zakonisht shkoni për të fjetur midis orës 2 të mëngjesit dhe 4 të mëngjesit.

Sigurisht, shpeshherë ju mund të qëndroni zgjuar gjithë natën për udhëtime ose një ngjarje speciale veçanërisht vonë, por shumica e njerëzve nuk e gjejnë veten duke shkuar në shtrat midis orëve 2 të mëngjesit dhe 4 të mëngjesit në baza të rregullta.

Njerëzit që e kanë këtë kohën e tyre të gjumit janë shpirtra të lirë që thjesht refuzojnë t’u binden rregullave konvencionale. Ata ka të ngjarë të jenë të vetëpunësuar, pasi refuzojnë të përkulen me askënd në asnjë rrethanë.

Njerëzit që shkojnë në shtrat kaq vonë janë rebelë, të zjarrtë dhe gjaknxehtë. Ata e shohin rënien ndaj asaj që status quo-ja kërkon prej tyre si dobësinë më të madhe të mundshme, që do të thotë se ndonjëherë humbasin mundësitë që mund të premtojnë personale dhe profesionale.

Burimi: Your Tango