Duke filluar nga viti 2025, makinat Honda mund të kenë një playstation 5 të integruar

Në fillim të këtij viti në shtator, Sony dhe Honda krijuan një program të përbashkët të quajtur Sony Honda Mobility. Qëllimi themelor i kompanisë është të konkurrojë me markat e tjera të automjeteve elektrike, si Tesla, duke përfituar nga argëtimi që ofron Sony.

Sony ka përmbajtje, shërbime dhe teknologji argëtimi që lëvizin njerëzit. Ne po i përshtatim këto asete me lëvizshmërinë dhe kjo është forca jonë kundër Tesla,” tha kreu i Sony Honda Mobility Izumi Kawanishi në komentet për The Financial Times.

Ka qenë përfolur se Tesla do të vendosë lojëra në automjetet e saj gjatë viteve të fundit. Vitin e kaluar në 2021 për shembull, u njoftua se Tesla Model S i ri mund të luante si Cyberpunk 2077 ashtu edhe The Witcher 3. Më herët këtë vit, shefi i Tesla-s, Elon Musk shprehu dëshirën e tij personale që makinat Tesla të jenë në gjendje të luajnë lojëra Steam në lëvizje.

Kawanishi tha gjithashtu se vendosja e konzollave PS5 në automjetet e Honda ishte “teknologjikisht e mundur”, por sipërmarrja synon të prezantojë makinat e para të tilla në tregun e Amerikës së Veriut më së voni deri në vitin 2025. Megjithatë, Kawanishi e di se ku fillon sfida, duke shtuar se hapi i parë në këtë proces është “ngasja autonome” në makinat Honda.

Duke marrë parasysh gjatësinë në të cilën Sony dhe Honda duhet të shkojnë ende në departamentin e drejtimit automatik, ndoshta që lëshimi i vitit 2025 për një automjet të tillë nuk është jashtë diskutimit.

Burimi: Games Radar