E dinit këtë? Update i ri në Instagram lejon deri në 4 profile për bashkëpunim

Përditësimi i fundit i Instagramit mund të duket si një shtesë e vogël krahasuar me lansimin e fundit të produktit të tyre, por ai mbart një potencial të madh për përdoruesit. Platforma popullore e mediave sociale tani lejon deri në tre bashkëpunëtorë të bashkohen në një postim të vetëm në post ose Reel, duke përmirësuar mundësitë kreative.

Postimet bashkëpunuese u prezantuan për herë të parë nga Instagrami në vitin 2021, duke u lejuar përdoruesve të ndajnë kreditimin për një postim me një llogari tjetër. Deri më tani, kjo veçori ishte e kufizuar në një llogari bashkëpunuese të vetme.

Megjithatë, me përditësimin e fundit, përdoruesit mund të përfshijnë më shumë partnerë në një postim të vetëm ose Reel. Të gjithë bashkëpunëtorët do të kenë qasje në të dhënat organike, si numërimin e shikimeve dhe numërimin e pëlqimeve, duke rritur pjesëmarrjen e tyre në proces.

Ky funksion i zgjeruar hap rrugë për përdoruesit për të lidhur më shumë me njëri-tjetrin brenda platformës. Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se partneritetet paguajtëse duhet të përputhen me procesin e Etiketës së Partneritetit të Paguar, pasi rregullat e marketingut të influencuesve vazhdojnë të evoluojnë.

Ndërsa kjo veçori nuk mund të përdoret për promovime të paguara, ajo mund të shërbejë si një mjet i fuqishëm për të ekspozuar artin ose projektet e ndërmarrë nga miqtë. Teorikisht, madje edhe punët profesionale mund të ndahen përmes llogarive personale, pa nevojën për një llogari biznesi ose krijuesi. Megjithatë, është e rëndësishme të konsiderohen rregulloret e mundshme  të lidhura me këtë lloj promovimi të ndërsjellë (vërejtje: kjo nuk është këshillë ligjore).

Me këtë përditësim, Instagram synon të bëjë platformën edhe më tërheqëse dhe të nxisë ndërveprimet e shumëfishta midis përdoruesve të saj. Duke lehtësuar bashkëpunimet dhe duke nxitur ndjenjën e komunitetit, Instagram vazhdon të forcojë pozicionin e saj si platforma e mediave sociale e preferuar për shprehjen kreative dhe lidhjen ndërmjet njerëzve.

Burimi: Businessmag.al