Edhe FBI thotë se duhet të përdorni një bllokues reklamash

Këtë sezon festash, merrni parasysh të bëni dhuratë një bllokues reklamash.

Ky është mesazhi nga një burim i pamundur – FBI – i cili këtë javë lëshoi një paralajmërim se kriminelët kibernetikë po përdorin reklama në internet në rezultatet e kërkimit me qëllimin përfundimtar për të vjedhur ose zhvatur para nga viktimat.

Në një njoftim të shërbimit publik para pushimeve, FBI tha se kriminelët kibernetikë po blejnë reklama për të imituar markat legjitime, si shkëmbimet e kriptomonedhave. Reklamat shpesh vendosen në krye të rezultateve të kërkimit, por me “dallim minimal” midis reklamave dhe rezultateve të kërkimit, thonë Federatat, të cilat mund të duken identike me markat që kriminelët kibernetikë imitojnë. Reklamat me qëllim të keq përdoren gjithashtu për të mashtruar viktimat për të instaluar malware të maskuar si aplikacione të vërteta, të cilat mund të vjedhin fjalëkalime dhe të vendosin ransomware që enkriptojnë skedarë.

Një nga rekomandimet e FBI-së për konsumatorët është instalimi i një bllokuesi reklamash.

Siç sugjeron emri, bllokuesit e reklamave janë shtesa të shfletuesit të internetit që bllokojnë gjerësisht reklamat në internet nga ngarkimi në shfletuesin tuaj, duke përfshirë rezultatet e kërkimit. Duke bllokuar reklamat, viktimave të mundshme nuk u shfaqet asnjë reklamë, duke e bërë më të lehtë gjetjen dhe aksesin në faqet e internetit të markave legjitime.

Bllokuesit e reklamave jo vetëm që heqin fryrjen e madhe nga faqet e internetit, si videot auto-playing dhe reklamat që zënë gjysmën e faqes, të cilat i bëjnë fansat e kompjuterit tuaj të funksionojnë si motorë jet. Bllokuesit e reklamave janë gjithashtu të mirë për privatësinë, sepse parandalojnë ngarkimin e kodit të gjurmimit brenda reklamave. Kjo do të thotë se kompanitë e reklamave, si Google dhe Facebook, nuk mund t’ju gjurmojnë ndërsa shfletoni ueb-in, ose të mësojnë se cilat faqe interneti vizitoni, ose të nxjerrin përfundime se cilat gjëra mund t’ju interesojnë bazuar në historikun tuaj të internetit.

Lajmi i mirë është se disa nga bllokuesit më të mirë të reklamave atje janë falas dhe mund të instalohen dhe të harrohen kryesisht.

Nëse jeni duke kërkuar për një bllokues reklamash të rekomanduar gjerësisht, uBlock Origin është një bllokues i thjeshtë reklamash me memorie të ulët që funksionon për shumicën e shfletuesve, si Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge dhe Opera, plus shtesa është me burim të hapur, kështu që mund të shikoni kodin dhe sigurohuni që është i sigurt për t’u ekzekutuar.

Mund të merrni gjithashtu bllokues të përmbajtjes për Android dhe iOS, të cilët bllokojnë ngarkimin e reklamave në pajisjen tuaj.

Sigurisht, ju mund ta çaktivizoni bllokuesin tuaj të reklamave në çdo kohë që dëshironi dhe madje të lejoni ose refuzoni reklamat për faqet e internetit.

Burimi: Tech Crunch