Ekuipazhi i SpaceX’s Inspiration4 flet nga orbita

SpaceX transmetoi një transmetim të drejtpërdrejtë nga orbita të premten, me ekuipazhin e misionit historik Inspiration4 duke dhënë një azhurnim gjatë ditës së tyre të dytë në hapësirë.

Komandanti Jared Isaacman, piloti Sian Proctor, oficeri mjekësor Hayley Arceneaux dhe specialisti i misionit Chris Sembroski janë rrotulluar rreth Tokës në një lartësi prej 585 kilometrash, e cila është mbi Stacionin Hapësinor Ndërkombëtar dhe lartësinë më të madhe që njerëzit kanë udhëtuar ndër vite.

“Ne jemi vërtet krenarë që e ndajmë këtë përvojë me të gjithë. Ne e dimë sa me fat jemi që ndodhemi këtu,“-tha Isaacman nga hapësira.

Inspiration4 ndau fotografi nga dita e parë e ekuipazhit në orbitë, duke dhënë një vështrim të parë se si po kalonin katër pasagjerët dhe një paraqitje të shkurtër të pamjeve të gjera të Tokës nga dritarja e anijes.

SpaceX modifikoi pjesën e sipërme të kapsulës Crew Dragon Resilience për të shtuar një dritare masive për astronautët, duke zëvendësuar kapakun e ankorimit që është nën konin e hundës së anijes me kupolën.

Inspiration4 u pagua nga Isaacman për një shumë të panjohur, me qëllimin kryesor të fluturimit hapësinor për të mbledhur 200 milion dollarë për Shën Jude.

Lexo: SpaceX nis katër turistë në një udhëtim tre-ditor në hapësirë, gjithçka që duhet të dini

Burimi: CNBC