Elon Musk jep rreth 5.7 miliardë dollarë në aksionet e Tesla-s për bamirësi

CEO i Tesla-s, Elon Musk, dhuroi rreth 5 milionë pjesë të aksioneve të kompanisë me vlerë rreth 5.7 miliardë dollarë për një bamirësi të paidentifikuar në nëntor, sipas një dosjeje rregullatore.

Aksionet u dhuruan nga 19 nëntori deri më 29 nëntor, tha depozitimi në Komisionin e Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim të SHBA.

Në fund të tetorit, Musk, njeriu më i pasur në botë, postoi në Twitter se do të shiste 6 miliardë dollarë në aksionet e Tesla-s dhe do t’i jepte paratë Programit Botëror të Ushqimit të Kombeve të Bashkuara nëse organizata do të përshkruante se si paratë do të zgjidhin urinë në botë. Por në dosje nuk përmendej asnjë marrës për donacionin.

David Beasley, drejtori ekzekutiv i WFP, tha në një deklaratë të martën se organizata nuk ka marrë ende asgjë nga Musk. “Ka miliona njerëz në mbarë botën në prag të urisë. Nëse WFP merr ndonjë nga këto para, ende nuk shihet, por jam i emocionuar kur dëgjoj që Elon është fejuar. Ky është një hap i parë mahnitës dhe i mrekullueshëm”, tha Beasley në një deklaratë të dërguar nga një zëdhënës.

Një mesazh u la të martën duke kërkuar koment nga Tesla.

Në një dosje të veçantë, Musk raportoi se që nga 31 dhjetori ai zotëron 231.7 milionë pjesë të aksioneve të automjeteve elektrike dhe prodhuesit të paneleve diellore, ose 21.2% të vlerës totale të kompanisë. Shuma përfshin 172.6 milionë aksione të mbajtura nga trusti i Musk dhe opsionet për të blerë 59.1 milionë aksione të tjera brenda 60 ditëve nga 31 dhjetor 2021.

Deri më tani ai ka shitur më shumë se 15 milionë aksione me vlerë rreth 16.4 miliardë dollarë. Musk kishte shkruar në Twitter se do të shiste 10% të aksioneve të tij në kompani. Me shitjet në fund të dhjetorit, Musk është afër shitjes me 10%.

Burimi: ABC News