Lamborghini planifikon prodhimin e automjeteve me djegie të brendshme përtej vitit 2030

Marka e supermakinave të Volkswagen, Lamborghini po kërkon të mbajë gjallë automjetet me motorë me djegie përtej fundit të dekadës, tha shefi ekzekutiv i njësisë Stephan Winkelmann për një gazetë javore gjermane.

“Pas hibridizimit, do të presim të shohim nëse do të jetë e mundur të ofrohen automjete me motor me djegie të brendshme përtej vitit 2030”, tha ai për Welt am Sonntag.

“Një mundësi do të ishte mbajtja gjallë e automjeteve me motorë me djegie nëpërmjet karburanteve sintetike.”

Winkelmann muajin e kaluar tha se Lamborghini ka planifikuar të nxjerrë modelin e saj të parë plotësisht elektrik në fund të kësaj dekade, duke nënvizuar një qasje më të kujdesshme pas komenteve të vitit të kaluar se një lëshim ishte planifikuar për gjysmën e dytë të dekadës.

Lamborghini, si dhe rivalët kryesorë Ferrari, Aston Martin Lagonda dhe McLaren, po luftojnë me mënyrën se si të zhvendosin diapazonin e tyre në fuqinë e baterisë pa humbur performancën e lartë që mbështet çmimet e tyre premium.

Burimi: Reuters