Elon Musk thotë se Marsi është për eksploruesit që “me shumë gjasa do të vdesin”

Eksploruesit e ardhshëm të Marsit, vendosin politika të sigurimit të jetës. Themeluesi i SpaceX, Elon Musk, vuri në dukje rreziqet e udhëtimit në planetin e kuq dhe ai nuk paraqiti “fushë me lule”.

Musk po fliste në një transmetim të drejtpërdrejtë me Peter Diamandis, themelues dhe kryetar i Fondacionit X Prize, për çmimin prej 100 milion dollarësh të grupit për inovatorët që mund të zhvillojnë heqjen e karbonit në shkallë gigaton për të ndihmuar në shmangien e efekteve më të këqija të ndryshimit të klimës. Konkursi katër-vjeçar filloi në Ditën e Tokës dhe Musk bashkë me Fondacioni i tij Musk e financuan atë.

Rreth 12 minuta në diskutim, Musk hodhi poshtë idenë se eksplorimet e Marsit janë vetëm një “arratisje shpëtimi për njerëzit e pasur”. Në vend të kësaj, ai citoi historinë.

Shkuarja në Mars shikohet si ajo reklama për Shackleton që shkon në Antarktik“,-tha Musk gjatë transmetimit live javën e kaluar. “E dini, është e rrezikshme, është e pakëndshme, është një udhëtim i gjatë, mund të ndodhë që të mos ktheheni të gjallë. Por është një aventurë e lavdishme dhe do të jetë një përvojë e mahnitshme.

Ai vazhdoi të pikturonte një pamje të zymtë, por sfiduese, të Marsit duke eksploruar.

Nëse një udhëtim është i mundimshëm dhe i rrezikshëm, ku mund edhe të mos ktheheni të gjallë, por nga ana tjetër është një aventurë e lavdishme, tingëllon tërheqëse, Marsi është ai vend,”-tha ai. “Kjo është reklama. Kjo është reklama për Marsin. Sinqerisht, një tufë me njerëz ndoshta do të vdesin në fillim. Është e vështirë atje. Ne nuk do të detyrojmë askënd të shkojë. Është vetëm për vullnetarët.”

Burimi: C Net