Elon Musk: Tesla nuk mund të blihet më me Bitcoin

CEO i Tesla, Elon Musk njoftoi të mërkurën se Tesla nuk mund të blihet më me Bitcoin, duke përmendur shqetësime mjedisore.

Tesla ka pezulluar blerjet e automjeteve duke përdorur bitcoin,”-shkroi Musk në Twitter. “Ne jemi të shqetësuar për rritjen e shpejtë të përdorimit të lëndëve djegëse fosile për minierat dhe transaksionet e Bitcoin, veçanërisht qymyrin, i cili ka emetimet më të këqija nga çdo karburant,”-shtoi Musk.

Veprimi i kompanisë për të lejuar që Bitcoin të përdoret për të blerë automjete Tesla erdhi në Mars. Blerja e makinave duke përdorur bitcoin ishte e lejuar vetëm në SHBA dhe supozohej të shtrihej në vendet e tjera më vonë këtë vit. Tesla dëshiron të vazhdojë të përdorë bitcoin për të blerë makina pasi “energjia e qëndrueshme” të fillojë të përdoret në miniera.

Tesla nuk do të shesë asnjë Bitcoin dhe ne synojmë ta përdorim atë për transaksione sa më shpejt që të kalojmë në miniera në energji më të qëndrueshme”,-tha Musk.

Musk ka qenë përkrahës i kriptovalutës, por i ka paralajmëruar njerëzit të “investojnë me kujdes”. Musk vazhdoi mbështetjen e tij për kriptovalutën në postin e tij, por tha se mjedisi duhet të merret parasysh.

Cryptocurrency është një ide e mirë në shumë nivele dhe ne besojmë se ka një të ardhme premtuese, por kjo nuk sjell kosto të mira për mjedisin,”-shkroi Musk.

Burimi: The Hill