Conor McGregor u emërua atleti më i paguar në botë mbi Messin, Ronaldon

Ish-kampioni i UFC-së, Conor McGregor, është cilësuar atleti më i paguar në botë nga Forbes duke e vendosur atë mbi yjet e futbollit Lionel Messi dhe Cristiano Ronaldo. Kjo është hera e parë që McGregor kryeson listën.

McGregor, i cili u ndesh vetëm një herë gjatë periudhës që Forbes ishte duke llogaritur fitimet dhe thuhet se ka bërë 180 milion dollarë gjatë një periudhe 12 mujore, 22 milion dollarë në oktagon dhe 158 milion dollarë miratime dhe fitime të tjera. Një pjesë e madhe e fitimeve të tij të llogaritura vijnë nga shitja e uiskiut të tij, Proper No. Twelve, tek Proximo Spirits për 150 milion dollarë.

McGregor është një nga tre atletët (Roger Federer dhe Tiger Woods janë dy të tjerët) që fiton më shumë se 70 milion dollarë jashtë sportit fizik që ata luajnë.

Këtu keni një përmbledhje të 10 atletëve kryesorë dhe fitimet e tyre të llogaritura.

  • Conor McGregor – MMA-  $180 million
  • Lionel Messi – futboll – $130 million
  • Cristiano Ronaldo – futboll – $120 million
  • Dak Prescott – NFL – $107.5 million
  • LeBron James – NBA – $96.5 million
  • Neymar – futboll – $95 million
  • Roger Federer – tenis – $90 million
  • Lewis Hamilton – Formula 1 – $82 million
  • Tom Brady – NFL – $76 million
  • Kevin Durant – NBA – $75 million

McGregor do të përballet me Dustin Poirier për një ndeshje trilogjie. Të dy boksierët kanë një fitore ndaj tjetrit me humbjen e McGregor si më e fundit.

Burimi: Fansided