Eurostat: 5 % inflacioni në prill

Shqipëria renditet ndër shtatë vendet më inflacionin më të ulët në BE. Kjo sipas shifrave të publikuara nga Eurostat ku gjatë muajit prill inflacioni ka arritur në 5 % .

Por pavarësisht metodologjisë së përdorur ka patur rritje të çmimeve tek ushqimet dhe pijet joalkoolike në muajin Prill me 9,4%.

Po ashtu me rritje janë paraqitur edhe grupet “Mobilim, pajisje shtëpie dhe mirëmbajtje me 6.7 % dhe “Veshje dhe këpucë”, “Argëtim dhe kulturë” dhe “Mallra dhe shërbime të ndryshme” me 4,0%.

Për vitin 2023 në muajin prill inflacionin më të lartë në Europë e ka regjistruar Hungaria me mbi 24 % ndërsa më të ulëtin Spanja.