Facebook ndryshon emrin e tij në Meta, ja kuptimi i këtij emërtimi

Facebook Inc (FB.O) tani quhet Meta. Kompania njfotoi ndryshimin të enjten. Meta, një riemërtim që fokusohet në investimin në “metaverse”, një mjedis virtual i përbashkët që me siguri do të jetë pasardhësi i internetit celular.

Ndryshimi i emrit vjen pasi kompania më e madhe në botë e mediave sociale është përballur me kritika nga ligjvënësit dhe rregullatorët për fuqinë e saj në treg, vendimet algoritmike dhe kontrollimin e abuzimeve me shërbimet e saj.

CEO Mark Zuckerberg, duke folur në konferencën e kompanisë virtuale dhe të realitetit të shtuar, të transmetuar drejtpërdrejt, tha se emri i ri pasqyronte ambiciet e tij për të ndërtuar metaverse, në vend të shërbimit të mediave sociale me emrin e tij, i cili do të vazhdojë të quhet Facebook.

Metaversi është një term i krijuar në romanin distopian “Përplasja e borës” tre dekada më parë. Ai i referohet gjerësisht idesë së një sfere virtuale të përbashkët, e cila mund të aksesohet nga njerëz që përdorin pajisje të ndryshme.

Kompania, e cila ka investuar shumë në realitetin e shtuar dhe virtual, tha se ndryshimi do të bashkonte aplikacionet dhe teknologjitë e saj të ndryshme nën një markë të re. Facebook tha se nuk do të ndryshojë strukturën e saj të korporatës.

Burimi: Reuters