Facebook: Pezullimi i Donald Trump do të zgjasë të paktën 2 vjet

Facebook do të pezullojë llogarinë e ish Presidentit Donald Trump për të paktën dy vjet, njoftoi kompania të premten.

Firma planifikon të pezullojë llogaritë e Trump dhe Facebook dy vjet, duke filluar nga data fillestare e pezullimit, 7 janar 2021.

Facebook pezulloi llogarinë e tij pasi një turmë pro-Trump sulmoi Kapitolin e SHBA në një sulm që çoi në pesë vdekje, përfshirë një oficer policie. Trump kishte postuar një video në Facebook duke i thënë turmës: “Ne ju duam, jeni shumë të veçantë” dhe të shkojnë në shtëpi.

Nëse përcaktojmë se ekziston ende një rrezik serioz për sigurinë publike, ne do të zgjasim kufizimin për një periudhë të caktuar kohe dhe do të vazhdojmë të rivlerësojmë derisa ai rrezik të tërhiqet,“-njoftoi Facebook në një njoftim.

Bordi Mbikëqyrës i Facebook, një grup i jashtëm ekspertësh që mund të anulojë vendimet e CEO Mark Zuckerberg, mbështeti pezullimin, por shtoi se nuk ishte “e përshtatshme” për kompaninë që “të vendoste dënimin e papërcaktuar dhe pa standarde të pezullimit të pacaktuar”.

Bordi Mbikëqyrës i kërkoi Facebook-ut të rishikonte vendimin e tij brenda gjashtë muajve.

Burimi: Insider