Java e biçikletave: 6 arsye pse çiklizmi është një gëzim i plotë – sidomos nëse je i ri me të

Java e Biçikletave është zhvilluar midis 30 majit dhe 5 qershorit dhe tema e këtij viti ka të bëjë me shëndetin dhe mirëqenien.

Pyesni cilindo biçiklist me përvojë dhe ata do t’ju thonë – hipja në dy rrota është një nga mënyrat më të mira për t’i dhënë shëndetin tuaj fizik dhe mendor një rritje, dhe as nuk keni nevojë t’i kushtoni të gjitha rezervat tuaja të çmuara nga koha për të.

Çiklizmi nga shtëpia për në punë do të thotë që ju të mund të shijoni të gjitha përfitimet e këtij sporti, pa qenë e nevojshme të flijoni mbrëmjet dhe fundjavat tuaja. Këtu janë vetëm disa nga arsyet për t’u bashkuar me brigadën e biçikletave.

Ju kurseni shumë para

Biçikletat mund të jenë një investim i shtrenjtë në fillim, por ka shumë pak shpenzime të tjera të përfshira në çiklizëm për të punuar, që do të thotë që ju shpejt i rimbursoni ato kosto fillestare marramendëse.

Ju qëndroni në formë në të njëjtën kohë

Pedalimi është një mënyrë e shkëlqyeshme për të djegur kalori, për të ndërtuar muskuj dhe për të përmirësuar gradualisht gjendjen tuaj kardiovaskulare. Është gjithashtu i butë dhe me ndikim të ulët, kështu që nuk keni nevojë të jeni super në gjendje, në mënyrë që të filloni.

Shpesh është shumë më shpejt sesa marrja e transportit publik

Sidomos nëse jetoni në një zonë të mbingarkuar shumë, si një qytet. Nuk ka ndjenjë më të mirë sesa çiklizmi ndërkohë që ka trafik të bllokuar gjatë rrugës për në punë, duke e ditur se po mundni të gjithë të tjerët në zyrë.

Ju dilni në natyrë

Për shumë njerëz, çiklizmi është një mundësi e shkëlqyeshme për të ngadalësuar dhe për të shijuar peizazhin natyror përreth jush. Pavarësisht nëse udhëtoni me biçikletë nëpër një park lokal ose nëse rruga juaj ju çon në fshat, të gjithë mund të pajtohemi se të jesh rreth gjelbërimit është shumë më e bukur sesa të udhëtosh nëpër rrugë të ndotura.

Ju mësoni zonën tuaj më mirë

Është e lehtë të kalosh në autopilot kur je ulur në një autobus ose tren. Planifikimi i rrugës suaj me biçikletë mund të jetë një mënyrë e shkëlqyeshme për të mësuar më shumë rreth lagjes suaj dhe për të kuptuar se si të shkoni nga një zonë në tjetrën, pa u mbështetur në Google Maps.

Ju do ta mbani veten dhe të tjerët të sigurt

Çiklizmi jo vetëm që ju bën më të mirë dhe ju kursen para, por gjithashtu po rrezikoni më pak për përhapjen e Covid-19. Nëse zakonisht merrni transport publik, çiklizmi do të thotë që keni më pak të ngjarë të kontaktoni me të tjerët, ose të prekni sipërfaqet komunale që mund të jenë të ndotura me virusin.

Burimi: The Independent