Fituese e projektit për stadiumin “Flamurtari” një studio belge

Mes tre studiove ndërkombëtare, fituese për projektin e stadiumit të ri “Flamurtari” në Vlorë u shpall studio prestigjioze e arkitekturës bashkëkohore XDGA (Belgjikë.

Pjesë e garës ishin edhe 2 studio të tjera prestigjioze të arkitekturës bashkëkohore: OPPENHEIM Arkitekturë (SHBA dhe Zvicër) dhe FUKSAS (Itali).

Në fjaën e mbajtur në këtë aktivitet kryeministri Edi Rama gjatë fjalë së tij deklaroi se ambicia është krijimi i modeleve të reja ku stadiumet e qyteteve mund të kthehën në motorë zhvillimi ekonomik për vendin.  

Ndërsa një nga përfaqësuesit e jurisë tha se XDGA u zgjodh fituese duke patur parasysh fizibilitetin dhe kërkesat financiare.