Ford bëri atë që Tesla nuk do ta bëjë

Vjeshtën e kaluar, Ford filloi të prezantonte një kamion F-100 plotësisht elektrik të vitit 1978 që mund të përshpejtonte 0–60 mph në rreth tre sekonda. Kompania e solli atë te YouTubers, eventet tregtare të automobilave, Jay Leno dhe madje edhe te mediat. Dhe të gjithë ramë dakord: ne e duam këtë kamion në garazhet tona.

Por për Ford-in, kjo makinë ishte shumë më tepër se një kamion i ri – ishte një mënyrë për të treguar motorin e ri arkë elektrik, M-9000-MACHE, ose të njëjtin motor elektrik që është në Mustang Mach-E GT tërësisht elektrik të Fordit.

Një motor arkë është një motor që shitet veçmas nga një automjet. Ato kanë shërbyer kryesisht si një mënyrë për entuziastët dhe hobiistët e makinave për të modifikuar makinat e tyre dhe janë tepër të zakonshme. Por pothuajse të gjithë këta motorë arkë funksionojnë me një lloj karburanti, kjo është arsyeja pse motori me arkë elektronike të Ford-it ia vlen të prezantohet. Tani, ndërsa ata nuk janë kompania e vetme që shesin një motor me arkë elektronike, ata sigurisht janë marka e parë e madhe e automobilave që sjellin një të tillë në treg dhe, më mbresëlënëse, e mbajnë atë nën 5,000 dollarë.

Burimi: The Verge