Foto: Evropa feston Ditën e Pavarësisë së Ukrainës

Ukrainasit festuan të mërkurën 31 vjetorin e pavarësisë nga Bashkimi Sovjetik.

Megjithatë, dita përkoi gjithashtu me një moment historik më të zymtë në historinë e Ukrainës: Përvjetorin e gjashtë muajve të fillimit të pushtimit rus.

Në një videofjalim të zjarrtë, presidenti ukrainas Volodymyr Zelenskyy u zotua se Ukraina do t’i rezistojë trupave ruse “deri në fund” pa “asnjë lëshim apo kompromis”.

Ndërsa festimet ishin më të heshtura në Kiev, mes frikës për sulme të mundshme ruse, njerëzit në të gjithë Evropën u mblodhën në një shfaqje solidariteti me Ukrainën.

Ata valëvitën flamurin kombëtar të vendit dhe shumë u zotuan për mbështetjen e tyre të palëkundur për vendin.

Këto janë disa nga imazhet më të mira të kapura atë ditë nga fotografët anembanë kontinentit.

Njerëzit mblidhen për një tubim për pavarësinë e Ukrainës jashtë Downing Street në Londër, të enjten më 24 gusht 2022, në Ditën e Pavarësisë së Ukrainës.
Një vajzë e re vrapon me një flamur ukrainas gjatë një eventi për Ditën e Pavarësisë së Ukrainës në Grand Place historike të Brukselit, e mërkurë, 24 gusht 2022.
Larry Cat, Shefi i Britanisë së Madhe në zyrën e kabinetit, ulet përballë dekorimit të luleve në ngjyrat e flamurit kombëtar të Ukrainës, 24 gusht 2022.
Anëtarët e komunitetit ukrainas në Romë marrin pjesë në një ‘marshim për liri’, të mërkurën, 24 gusht 2022, në Ditën e Pavarësisë së Ukrainës.
Njerëzit marrin pjesë në një ceremoni për të shënuar Ditën e Pavarësisë së Ukrainës, në Lisbonë, të mërkurën, 24 gusht 2022.
Dita e Pavarësisë së Ukrainës, në Lisbonë, e mërkurë, 24 gusht 2022.
Një flamur gjigant ukrainas është shpalosur gjatë një eventi për Ditën e Pavarësisë së Ukrainës në Grand Place historike të Brukselit, të mërkurën, 24 gusht 2022.
Njerëzit marrin pjesë në një tubim që shënon Ditën e Pavarësisë së Ukrainës dhe përvjetorin gjashtëmujor të pushtimit rus të Ukrainës në Varshavë, Poloni, të mërkurën, 24 gusht 2022.
Një dron mban një flamur të madh kombëtar përpara Monumentit të Atdheut të Ukrainës në Kiev, Ukrainë, të mërkurën, 24 gusht 2022.

Burimi: Euronews