Mark Zuckerberg konfirmon se kufjet e reja Meta VR do të lançohen në tetor

CEO i Meta, Mark Zuckerberg ka konfirmuar se kufjet e ardhshme të realitetit virtual të Meta do të mbërrijnë në tetor. Zuckerberg i bëri komentet në podcast-in e Joe Rogan, duke treguar se pajisja – pothuajse me siguri kufjet e koduara “Project Cambria” – ka të ngjarë të lançohet rreth eventit vjetore Connect të kompanisë.

Për pajisjen tjetër që do të dalë në tetor, ka disa veçori të mëdha,” tha Zuckerberg, duke diskutuar VR në fillim të podcast. Ai vazhdoi të përshkruante opsionet e reja sociale që do të mundësoheshin nga gjurmimi i syve dhe i fytyrës. “Aftësia për të patur tani një lloj kontakti me sy në realitetin virtual,” tha Zuckerberg si pjesë e listës së veçorive. “Lëreni fytyrën tuaj të gjurmohet në atë mënyrë dhe avatari juaj – nuk është vetëm kjo gjë e palëvizshme, por nëse buzëqeshni, nëse rrudhni fytyrën ose nëse fryni, ose çfarëdo qoftë shprehja juaj, përkthejeni atë në kohë reale në avatarin tuaj.”

Kjo është në përputhje me atë që dimë për Projektin Cambria, i cili supozohet të ketë një ekran me ngjyra me rezolucion të lartë, sensorë të brendshëm për gjurmimin e syve dhe realitet të sofistikuar të shtuar. Siç raportoi Bloomberg muajin e kaluar, kodi i zbuluar sugjeron se pajisja mund të quhet Meta Quest Pro. Sido që të quhet përfundimisht, Cambria do të ulet së bashku me Meta Quest të nivelit të ulët – megjithëse Meta thuhet se tashmë po planifikon gjeneratën e saj të ardhshme të të dy kufjeve. Është i ndarë nga një grup ende i ri i syzeve të realitetit të shtuar Meta.

Cambria supozohet të jetë “dukshëm” më e shtrenjtë se Quest ekzistues, i cili kohët e fundit mori një rritje të çmimit në 399 dollarë. Meta kishte deklaruar më parë se pajisja do të dalë në treg gjatë këtij viti.

Burimi: The Verge