Frutat që duhen konsumuar në vjeshtë

Assortment of fruits,grapes and nuts.Autumn fruits.Autumn seasonal harvest

Me hyrjen e vjeshtës shumë fruta kanë kulmin e sezonit dhe janë të dobishme për t’u konsumuar.

Dardha

Një dardhë siguron një sërë vitaminash dhe lëndësh ushqyese thelbësore. Ky frut ndikon në uljen e rrezikut të obezitetit, diabetit dhe sëmundjeve të zemrës.

Molla

Mollët janë frut me fibra dhe vitaminë C dhe ndikojnë në shëndetin neurologjik

Boronica e kuqe

Boronica mund të përfshihet në një sallatë, në tërshërën e mëngjesit ose në një koktej për pak ëmbëlsi. Boronicat mund të ndihmojnë në ngadalësimin e përparimit të tumoreve.

Rrushi

Rrushi mbron zemrën me sasinë e lartë të fibrave dhe kaliumit. Në vecanti rrushi i kuq ka shumë antioksidantë.

Shegët

Në disa studime ka rezultuar së shegët janë të dobishme për të luftuar kancerin. Alzheimerin dhe artritin.