GALERIA E ARTIT E SARANDA XHEMAJLIT, PIKTURA QË NUK DUHET TË MUNGOJË NË MURET E SHTËPISË SUAJ

Një artist i mirë është një njeri që fillimisht ka pasion për artin, dhe më pas duke e dashur atë, ka dhe një dëshirë të thellë të zhvillohet duke kuptuar se nuk ka kurrë një ‘vijë përfundimi’ kur bëhet fjalë për artin. E tillë është edhe Saranda Xhemajli, një vajzë që e ka dashur gjithmonë atë, ka ndjekur studimet në Akademinë e Arteve të Bukura në Kosovë dhe nuk resht as në kohën e lirë së hulumtuari në botën e artit.

Tani ajo ka ngritur biznesin e saj, plot ngjyra, ‘Saranda Art Gallery’. Duke i pëlqyer arti figurativ, veçanërisht portretet, në pikturat e saj mbizotërojnë kryesisht figura e femrës, e heronjve të ndryshëm apo edhe portete fëmijësh. Ndër pikturat më të pëlqyera nga publiku, ajo vetë do të veçonte 4 të tilla:

Çdo pikturë realizohet vetëm një herë, por meqenëse shfaqin interes të gjerë për artdashësit, ato piktura mund të blihen dhe si printim. Saranda i publikon punët e saj artistike në rrjetet e saj sociale @sarandaxhemajli, aty ku edhe mund të drejtoheni për të porositur pikturën tuaj dhe për çfarëdo informacioni qe do të dëshironi të merrni lidhur me pikturat që ajo bën. Një çmim që i vendoset një pikture, nuk do të mundte ta justifikonte vlerën e saj, por megjithatë çmimet janë mjaft të arsyeshme, që ju të mund t’i shtoni bukurinë shtëpisë tuaj. Nuk do të donit ta humbisnit kënaqësinë e një galerie arti të vërtetë!

/ProBizz/