Google nxjerr aksidentalisht azhurnimin masiv të Pixel 6

Smartphone-t e gjeneratës tjetër Pixel 6 të Google kanë qenë subjekt i shumë spekulimeve, por tani një përmirësim i madh është konfirmuar nga vetë Google.

Smartphone-t Pixel 6 dhe Pixel 6 Pro të Google ka të ngjarë të japin një azhurnim të konsiderueshëm në krahasim me modelet e mëparshme, duke përfshirë një aparat fotografik të përmirësuar masivisht. Tani, falë kodit që fshihet brenda beta-së më të fundit të Android 12, ne kemi një ide më të mirë se sa i madh do të jetë ai azhurnim i kamerës.

Sipas modder-it të mirënjohur të kamerës Android @Cstark_27, aplikacioni i kamerës që dërgon me Android 12 Beta 4 përmban kod që përfshin tekstin “gn1_wide_p21”. Ky është një aluzion shumë i fortë se produktet e Google në vitin 2021 do të vendosin sensorin e fuqishëm 50 megapiksel të Samsung ISOCELL GN1 në kamerat e tyre kryesore.

Edhe pse GN1, i lëshuar vitin e kaluar, është zëvendësuar që atëherë nga GN2 (siç gjendet në fenomenalen Xiaomi Mi 11 Ultra), ai ende përfaqëson një azhurnim të madh të hardare-it në krahasim me çdo Pixel të mëparshëm.
Krahasuar me kamerën Pixel 5, GN1 ofron mbi katër herë më shumë pixel, si dhe një sipërfaqe më të madhe prej 1/1.3 inç në krahasim me sensorin 1/2.55-inç të Pixel 5. Kjo rrit aftësinë e tij për të kapur dritë, ndoshta faktori më i rëndësishëm në përcaktimin e cilësisë së figurës.

Sensori GN1 gjithashtu siguron fokus automatik të shpejtë, me dy piksele, për të cilin Samsung pretendon se do të mundësojë rezolucione të imazheve “të krahasueshme me 100 megapiksel” përmes software-it. Për më tepër, ajo përdor teknologjinë e “Tetracell” të drejtimit të pikselit me katër drejtime të Samsung që mund të rrisë më tej performancën në dritë të ulët duke kombinuar grupe prej katër pikselësh në një.

Tani, me shpresë do të shohim se çfarë mund të bëjë Pixel kur më në fund të pajiset me pajisje të kamerës së nivelit të lartë.

Burimi: Forbes