Imazhet historike të “Street View” lançohen në aplikacionin e Google Maps në celular

Veçoria “Street View” e Google Maps po merr disa përmirësime për të festuar 15 vjetorin e shërbimit, njoftoi sot gjigandi i kërkimit. E para është një veçori e re që vjen në aplikacionet e saj iOS dhe Android që do të shfaqin imazhet historike të Street View në telefonin tuaj. E dyta është një kamerë e re, më e lëvizshme që Google shpreson se do ta bëjë më të lehtë për të kapjen e imazheve të Street View në të ardhmen.

Që nga viti 2014, ka qenë e mundur të përdoret Street View për të parë se si një vend ka ndryshuar gjatë viteve nëpërmjet versionit desktop të Google Maps. Por tani, aplikacionet iOS dhe Android të shërbimit do të kenë të njëjtën aftësi. Ju e aksesoni atë duke prekur kudo në ekran ndërsa jeni në modalitetin “Street View” dhe më pas zgjidhni “see more dates” për të hyrë në imazhet historike të një vendndodhjeje. Google reklamon se funksioni do të shfaqë imazhe që shkojnë deri në lançimin e Street View në 2007 në vendet ku kjo është e disponueshme.

Njoftimi i dytë që bën Google për të përkuar me përvjetorin e Street View është një kamerë e re, më e lëvizshme për të kapur imazhe 360 ​​gradë. Aktualisht, gjigandi i kërkimit përdor makina të dedikuara dhe çanta shpine të mëdha të pajisura me kamera (të quajtura Trekkers) për të fotografuar botën, por kamera e re zvogëlon të gjithë këtë funksionalitet në një pajisje që peshon pak më pak se 7 kg.

Imazhi: Google

Street View është një veçori vërtet e dobishme (sa prej nesh kanë gjetur një vendndodhje në internet përpara se të shkojnë vetë atje) dhe një risi argëtuese (me një skenë konkurruese intensive për t’u përshtatur). Por për Google, të kesh kamera që bredhin rrugëve është gjithashtu një mënyrë e dobishme për të përmirësuar të dhënat e Google Maps. Imazhet e “Street View” përdoren për të shtuar biznese të sapohapura në “Hartat e Google”, për të përmirësuar informacionin rreth orarit të hapjes së bizneseve dhe për të ofruar informacione për kufijtë e shpejtësisë në rrugë.

Burimi: The Verge