Instagram lançon titrat e gjeneruara automatikisht në video në feed

Nëse keni parë ndonjëherë një video në YouTube, keni vënë re opsionin për titrat. Ndërsa ata që ngarkojnë videon mund të shtojnë manualisht titrat e tyre, YouTube ofron gjithashtu titra të gjeneruara automatikisht edhe për videot.

Tani, duket se Instagram po luan catchup me YouTube. Sot, kompania njoftoi se po sjell titrat e krijuara automatikisht në video në feed-in e aplikacionit Instagram. Sipas njoftimit, funksioni do të funksionojë për shtatëmbëdhjetë gjuhë si fillim.

Lajmi vjen një ditë pasi kompania zbuloi se do të mbyllte aplikacionin IGTV në favor të videove në aplikacionin kryesor të Instagram me Instagram Video (Feed Video dhe Reels). Në vend që të përpiqet të mbajë në funksion aplikacionin e veçantë IGTV, kompania ka vendosur të investojë më shumë në Reels, konkurrenti i saj TikTok.

Instagram thotë se titrat e krijuara automatikisht për videot në feed do të shfaqen për përdoruesit duke filluar nga sot.

Burimi: I More