Instagram sapo lançoi Instagram.com/hacked

Instagram po prezanton dhe zgjeron një sërë veçorish për të ndihmuar përdoruesit të mbajnë llogaritë e tyre të sigurta, njoftoi kompania të enjten. Më e rëndësishmja, rrjeti social po lançon një qendër të re “të hakuar” ku përdoruesit mund të raportojnë dhe zgjidhin çështjet e aksesit në llogari. Nëse nuk jeni në gjendje të hyni në llogarinë tuaj, mund të futni Instagram.com/hacked në telefonin tuaj celular ose shfletuesin e desktopit për të hyrë në qendrën e re.

Më pas, përdoruesit do të mund të zgjedhin nëse mendojnë se janë hakuar, kanë harruar fjalëkalimin, kanë humbur aksesin në vërtetimin me dy faktorë ose nëse llogaria e tyre është çaktivizuar. Nga atje, përdoruesit do të mund të ndjekin një sërë hapash për të rifituar aksesin në llogarinë e tyre. Nëse një përdorues ka shumë llogari të lidhura me informacionin e tij, ai do të jetë në gjendje të zgjedhë se cila llogari ka nevojë për mbështetje.

Përveç daljes nga kjo qendër, Instagram po zgjeron aksesin në një veçori që është krijuar për t’u dhënë përdoruesve mënyra të shumta për të rikthyer llogarinë e tyre nëse humbasin aksesin. Në fillim të këtij viti, Instagram filloi të testonte një mënyrë që njerëzit t’u kërkonin miqve të konfirmonin identitetin e tyre në mënyrë që të ndihmonin të rifitonin aksesin në llogarinë e tyre. Tani, ky opsion është i disponueshëm për të gjithë. Nëse jeni të bllokuar nga llogaria juaj, mund të zgjidhni dy nga miqtë tuaj në Instagram për të verifikuar identitetin tuaj dhe për t’u rikthyer në llogarinë tuaj.

Instagram's security feature

Instagram po teston gjithashtu mënyra të reja për të ndihmuar në parandalimin e hakimit në platformën e tij përpara se të ndodhë realisht. Kompania tashmë heq llogaritë që sistemet e saj të automatizuara i përcaktojnë si keqdashëse dhe tani po e bën këtë masë një hap më tej.

“Për shkak se aktorët e këqij shpesh nuk i përdorin menjëherë llogaritë me qëllim të keq, ne tani po testojmë dërgimin e paralajmërimeve nëse një llogari që dyshojmë se mund të imitojë dikë kërkon t’ju ndjekë,” shkroi kompania në një postim në blog. “Në muajt e ardhshëm, ne do të dërgojmë gjithashtu paralajmërime nëse një llogari që mund të imitojë një biznes ju dërgon një Mesazh Direkt (DM).”

Kompania gjithashtu do të fillojë të shfaqë distinktivin blu të verifikuar për llogaritë e verifikuara në më shumë vende në të gjithë platformën për ta bërë më të lehtë për përdoruesit që të përcaktojnë shpejt nëse llogaria me të cilën po ndërveprojnë është e ligjshme. Tani mund të shikosh distinktivët blu të verifikuar te “Historitë” dhe “DMS”. Instagram do të fillojë gjithashtu t’i shfaqë ato në Feed në të ardhmen.

Burimi: Tech Crunch