Katër veçoritë e reja që vijnë në WhatsApp të cilat duhet t’i dini

WhatsApp po bën ndryshime për t’u dhënë njerëzve më shumë privatësi dhe kontroll, me një sërë veçorish të reja që do t’u shpërndahen përdoruesve së shpejti.

Përdoruesit e aplikacionit të mesazheve në pronësi të Meta-s do të jenë në gjendje të largohen nga bisedat në grup në heshtje, të zgjedhin se kush mund t’i shohë kur janë në linjë dhe të parandalojnë kapjen e screenshots të mesazheve “view once”.

Këto ndryshime kanë për qëllim ruajtjen e privatësisë së përdoruesve, tha CEO i Meta Mark Zuckerberg në një postim në Facebook të martën.

Funksione të reja të privatësisë që vijnë në WhatsApp: largim nga bisedat në grup pa i njoftuar të gjithë, kontroll se kush mund të shohë kur jeni në linjë dhe parandalim të screenshots në mesazhet view once,” tha ai.

“Ne do të vazhdojmë të ndërtojmë mënyra të reja për të mbrojtur mesazhet tuaja dhe për t’i mbajtur ato private dhe të sigurta sa bisedat ballë për ballë”.

Largimi nga bisedat e grupeve në WhatsApp në heshtje

Nëse jeni në shumë biseda në grup, por ndiheni të turpëruar të largoheni, ka një lajm të mirë; së shpejti do të mund të shmangni shqetësimet sociale duke dalë nga biseda pa i njoftuar të gjithë.

Për momentin, WhatsApp njofton anëtarët e një bisede në grup kur dikush largohet ose hiqet. Por me ndryshimin e ri, i cili do të fillojë të shpërndahet për të gjithë përdoruesit këtë muaj, vetëm administratorët e grupit do të njoftohen nëse dikush largohet.

WhatsApp do të prezantojë gjithashtu mundësinë që përdoruesit të zgjedhin se kush mund dhe nuk mund të shohë kur janë në linjë. Ky funksion i ri do të fillojë të shpërndahet për të gjithë përdoruesit këtë muaj.

Një veçori tjetër e re do të jetë aftësia për të bllokuar screenshots për mesazhet “view once” të platformës.

Përdoruesit tashmë mund të dërgojnë foto dhe video kalimtare, të cilat zhduken nga biseda pasi të jenë hapur. WhatsApp tha se së shpejti do të mundësojë bllokimin e screenshots për këto mesazhe.

“Ne po e testojmë këtë veçori tani dhe jemi të ngazëllyer që ta shpërndajmë atë tek përdoruesit së shpejti”, tha platforma në një postim në blog.

Më shumë kohë për të fshirë mesazhet WhatsApp

Përveç kësaj, WhatsApp gjithashtu njoftoi se përdoruesit tani do të kenë shumë më tepër kohë për të fshirë mesazhet që pendohen që i dërguan.

Po e rimendoni mesazhin tuaj? Tani do të keni pak më shumë se dy ditë për të fshirë mesazhet tuaja nga bisedat tuaja pasi të shtypni “Send“, njoftoi WhatsApp në mediat sociale.

Kjo është shumë më e gjatë se një orë ose më shumë që njerëzve u është dashur më parë të ndryshojnë mendje.

Burimi: Euronews