Këto janë punët që njerëzit duan më shumë dhe më pak që pas pandemisë

A i ka ndryshuar pandemia prioritetet tona kur bëhet fjalë për llojet e punëve që duam të bëjmë? Sipas faqes së punës Indeed, përgjigja është po.

Një analizë e postimeve të saj të punës në SHBA që nga fillimi i pandemisë tregon se interesi i punëkërkuesve në sektorë të tillë si inxhinieria civile dhe IT është rritur. Të dyja fushat përjetuan gati 60% më shumë kërkime pune deri në fillim të tetorit 2021 krahasuar me 1 shkurtin e vitit të kaluar. Gjatë të njëjtës periudhë, kërkimet për punë në media dhe komunikim dhe zhvillim softuerësh u rritën me më shumë se 48%.

Në krahasim, kërkimet e punës për kujdesin ndaj fëmijëve, përgatitjen e ushqimit dhe shërbimin ranë përkatësisht me 15% dhe 18%, krahasuar me para pandemisë. Rolet e kujdesit personal dhe shëndetit në shtëpi humbën një të tretën e kërkimeve, ndërsa punët e ngarkimit dhe grumbullimit dolën edhe më keq, duke regjistruar një rënie prej 40%.

Në të njëjtën kohë, postimet për punë ngarkimi dhe grumbullimi janë më shumë se dyfishuar në krahasim me shkurtin e 2021 – rritja më e lartë në të gjithë sektorët. Sektori i magazinimit nuk është i vetmi që e gjen veten në një telash: shumë nga sektorët më pak të popullarizuar po luftojnë për të plotësuar pozicionet në vazhdën e pandemisë.

Ky trend është vendosur kundër një rikuperimi të fortë në postimet e punës. Krahasuar me bazën e Indeed të 1 shkurtit 2021, kompania raporton një rritje të konsiderueshme të vendeve të lira të punës në të gjitha tregjet e saj kryesore – në SHBA, Mbretërinë e Bashkuar, Gjermani, Francë, Kanada dhe Australi. Disponueshmëria e vendeve të punës, siç dëshmohet nga reklamat e punës Indeed, ka rritur nivelet para pandemisë deri në 81% në Australi dhe me më shumë se 50% në SHBA, ku postimet për të gjithë sektorët ishin mbi bazën e 1 shkurtit.

Totali i postimeve të punës në Indeed sipas vendit. Foto: Indeed

Pagat dhe puna në distancë nxisin interesin e punëkërkuesve

Analiza e Indeed tregon se në SHBA, interesi lidhej pozitivisht dhe në mënyrë domethënëse me pagat për orë të reklamuara në postimet e punës dhe nëse një punë mund të bëhej nga distanca. Siç thekson ekonomistja e faqes së punës, AnnElizabeth Konkel, punëkërkuesit janë më shpesh në kërkim të pozicioneve që ofrojnë paga më të larta dhe ku puna në distancë është një opsion më i mundshëm.

Një faktor kontribues këtu mund të jetë se sektorët e profesioneve si inxhinieria civile dhe IT dihet se mirëpresin ndërruesit e karrierës, duke ofruar kurse rikualifikimi për ata punëkërkues pa kualifikime të mëparshme. Tendenca për ish-punëtorët e industrisë së mikpritjes dhe udhëtimeve për t’iu drejtuar IT-së dhe roleve të ngjashme që nga pandemia është e mirë-dokumentuar.

Çfarë kanë të përbashkët ngarkimi dhe grumbullimi, kujdesi personal dhe shëndeti në shtëpi dhe punët e kujdesit për fëmijët? Ata janë më pak të paguar dhe nuk i kushtohen punës në distancë.

Modelet e interesit të punëkërkuesve, sipas sektorëve. Foto: Indeed
Disa profesione po lulëzojnë, ndërsa të tjerët ngecin. Foto: Indeed

Sipas një analize nga Byroja Kombëtare e Kërkimeve Ekonomike (NBER), vetëm 37% e punëve në SHBA mund të bëhen realisht nga shtëpia.

Në sektorë që janë në mënyrë të pakthyeshme, rritja e pagave dhe stimujve të tjerë është e vetmja levë për të tërhequr më shumë aplikantë, thotë Konkel i Indeed. Edhe ky mund të jetë vetëm një ilaç i përkohshëm: studimi i NBER zbulon se rolet që i nënshtrohen detyrave të shtëpisë zakonisht kanë paga më të larta sesa punët personale. Ato 37% të pozicioneve që mund të kryhen nga distanca përbëjnë 46% të të gjitha pagave në SHBA.

Burimi: World Economic Forum