Këto vende në Evropë po kërkojnë ta bëjnë punën në distancë një të drejtë ligjore pas COVID-it

Në më pak se dy vjet, puna në distancë është bërë e zakonshme për miliona evropianë.

Rreth 5 për qind prej nesh punonin rregullisht nga shtëpia para pandemisë; në disa vende, ky numër është katërfishuar në 18 muajt e fundit.

Finlanda, Luksemburgu dhe Irlanda kanë pjesën më të madhe të punëtorëve në distancë në kontinent, me mbi 20 përqind të njerëzve ende në punë që ose u japin atyre mundësinë të punojnë nga shtëpia.

Shumica e bizneseve nuk do të kishin mbijetuar nga COVID-19 pa ndihmën e infrastrukturës digjitale të largët.

Tani, po ngrihen pyetje në lidhje me ligjet që bizneset duhet të respektojnë për të përshtatur punën fleksibël, duke pasur parasysh popullaritetin e tij në disa industri. Një sondazh i kryer në fillim të këtij viti nga Slack zbuloi se pothuajse një e treta e punonjësve në Mbretërinë e Bashkuar do të ishin më pak të prirur të aplikonin për një punë nëse puna në distancë nuk ishte një opsion.

Portugalia ka udhëhequr rrugën për këtë çështje, me publikimin e “Dokumentit të Gjelbër mbi të Ardhmen e Punës” që përshkruan masat për punën në distancë dhe hibride që do të ofrohen si një provizion automatik nga punëdhënësit.

Zëvendëssekretari i tyre i shtetit për punën, Miguel Cabrita, u bëri thirrje vendeve të BE-së të ecin shpejt me planet për të rregulluar punën në distancë, duke thënë se veprimi i shpejtë do të maksimizojë mundësitë dhe do të minimizojë rreziqet.

Kritikët kanë argumentuar se kjo do të shkaktojë “kaos korporativ” për vitet në vazhdim.

Cilat vende ofrojnë punë në distancë si një e drejtë ligjore?

MARKUS SCHREIBER / POOL / AFP
Qeveria e Angela Merkel ka përpunuar ligjet e tyre rreth punës në shtëpi. MARKUS SCHREIBER / PISION / AFP

Gjermania

Gjermania është një vend i jashtëm në këtë diskutim, i vetmi vend në Evropë që ka përforcuar zyrtarisht synimet afatgjata në ligjet e reja. Janarin e kaluar, u bë e detyrueshme që vendet e punës t’i ofrojnë personelit mundësinë për të punuar nga shtëpia për sa kohë që “nuk ka arsye operative të detyrueshme për të mos e bërë këtë”.

Kjo po ofrohet si një opsion, dhe jo si një detyrim, për të gjithë fuqinë punëtore që të qëndrojnë të vendosur brenda shtëpive të tyre. Punëdhënësit gjithashtu po inkurajohen të ofrojnë orë fleksibël ndërsa lufta e Gjermanisë kundër COVID-19 vazhdon.

Bizneset që nuk respektojnë mund të kontaktohen nga autoritetet e tyre lokale dhe t’u kërkohet të shpjegojnë arsyet e tyre për të mos e bërë këtë.

Portugalia

Portugalia ishte vendi i parë në Evropë që vuri në lëvizje një “regjim” të përkohshëm ligjor për punën në distancë. Sidoqoftë, këto do të zgjasin vetëm për aq kohë sa ata e konsiderojnë veten në gjendje të jashtëzakonshme, e cila pritet të zgjasë të paktën deri në fund të këtij viti.

Dispozitat që kanë qenë në fuqi që nga janari 2021 përfshijnë: punë e detyrueshme në distancë që siguron detyrat dhe kushtet e jetesës së punonjësit, ku punëdhënësi duhet të sigurojë pajisjet e nevojshme për të përfunduar punën.

Shkeljet e miratimit të regjimit konsiderohen “sjellje e keqe shumë serioze” me gjoba midis 2,040 € dhe 61,200 €, pavarësisht nga madhësia e biznesit.

Cilat vende planifikojnë të ofrojnë punë në distancë si një e drejtë ligjore?

Canva
Dublini, Irlanda është epiqendra e Evropës e kompanive të mëdha të teknologjisë me politika fleksibël pune. Canva

Prezantimi i legjislacionit të ri mund të jetë një proces i gjatë.

Për këtë arsye, pjesa tjetër e përgjigjes në këtë pyetje ka të bëjë më pak me atë që kanë bërë vendet dhe më tepër me atë që ata mund të bëjnë.

Irlanda

Përqindja e madhe e punëtorëve të Irlandës në distancë i ka parë ata të bëhen një forcë lëvizëse në planet e reja për të ofruar zgjedhje fleksibël të punës.

Qeveria irlandeze planifikon ta bëjë punën hibride të disponueshme për të gjithë njerëzit në industritë përkatëse deri në vitin e ardhshëm.

Që atëherë, shefit tuaj do t’i duhet një justifikim shumë i mirë për të refuzuar një kërkesë për të punuar nga shtëpia, dhe të gjithë punonjësit e shërbimeve publike do të inkurajohen të kalojnë deri në 20 përqind të kohës së tyre jashtë zyrës si parazgjedhje.

Gjithashtu do të ketë kërkesa të reja për kompaninë tuaj për të siguruar dhe paguar për pajisje të sigurta dhe të përshtatshme për zyrën në shtëpi.

Rusia

Rusia aktualisht është e fokusuar në mbështetjen materiale për punëtorët në distancë. Punëdhënësit duhet të pajisin punëtorët në distancë me pajisjet dhe mjetet e nevojshme për të përmbushur detyrat e tyre të punës nëse zgjedhin të punojnë nga shtëpia.

Kjo mund të përfshijë rimbursim për software, karrige zyre dhe tavolina.

Mbretëria e Bashkuar

Planet e Mbretërisë së Bashkuar për rregullimin e punës në shtëpi janë pak më të paqarta. The Guardian raportoi në qershor se Downing Street “po konsideron legjislacionin për ta bërë punën nga shtëpia opsionin e paracaktuar duke u dhënë punonjësve të drejtën për ta kërkuar atë”.

Mendimet krejtësisht të ndryshme nga grupet e lobit të biznesit e kanë prishur procesin dhe ka një pasiguri të vazhdueshme rreth asaj se çfarë detajesh duhet të mbulojnë ligjet.

Franca

Franca zbatoi masa për të krijuar kufijtë e jetës së punës në “të drejtën e tyre për të shkëputur” ligjet e punës në vitin 2016, por kjo nuk është e njëjta gjë.

Puna në distancë nuk ofrohet në përshkrimet e punës si parazgjedhje, por si Gjermania, punëdhënësit në Francë duhet të dalin me një arsye të mirë për të thënë jo.

Spanja dhe Greqia gjithashtu kanë paraqitur planet për të rimodeluar legjislacionin e tyre të punës rreth punës në distancë, sipas raporteve të mediave.

Burimi: Euronews