Kjo pilulë COVID-19 mund të rikthejë “jetën normale”, thotë ekspertja

Një pilulë që mund të pastrojë simptomat e COVID-19 mund të jetë së shpejti në dispozicion, pasi provat për pilulën janë aktualisht në vazhdim.

Trajtimi me pilula, një antiviral oral, ka potencialin të shërojë simptomat e dikujt COVID-19 dhe të ngadalësojë përhapjen menjëherë, sipas ekspertëve që folën me CNN.

Pilula do të ishte diçka e ngjashme me Tamiflu, e cila shpesh kufizon ashpërsinë e simptomave me gripin.

Dr. Elizabeth Duke, një bashkëpunëtore kërkimore e Fred Hutch që mbikëqyr një provë për një pilulë COVID-19, tha se ishte e vështirë të rekrutosh njerëz për provat. Pjesëmarrësit duhet të jenë të pavaksinuar, për fillestarët. Dhe shumica e njerëzve që ata pyesin përfundojnë duke i thënë jo provës.

Megjithatë, Duke i tha CNN se ajo e sheh potencialin në aftësinë e pilulës për të sjellë një jetë normale.

Mendoni për këtë,” tha Duke, e cila po mbikëqyr një gjykim profilaktik. “Mund t’ia jepni të gjithëve në një familje, ose të gjithëve në një shkollë. Atëherë ne po flasim për një rikthim, ndoshta, në jetën normale.

Shumë kompani janë përpjekur të bëjnë këto pilula COVID-19. Pfizer ka filluar zhvillimin e njërës prej atyre pilulave, për shembull.

Lexo: A mund të ketë një pilulë ditore COVID? Pfizer po provon mënyra të tjera për të luftuar SARS-CoV-2

Wall Street Journal raporton se një pilulë e re eksperimentale COVID-19 është e ngjashme me Tamiflu.

Kjo pilulë “reduktoi ndjeshëm virusin infektiv tek subjektet në një studim të fazës së mesme pas pesë ditësh trajtimi”, sipas The Wall Street Journal.

Në mënyrë të ngjashme, Oravax njoftoi në fillim të këtij viti se po përpiqet të bëjë një vaksinë COVID-19 që do të gëlltitej me pilula. Sigurisht, studimet janë ende në vazhdim për një pilulë të tillë.

Burimi: Desert News