Koncepti i ardhshëm EV i Audi-t do të jetë fuoristrada Activesphere

Audi ende nuk ka mbaruar me zbulimin e konceptit EV-të vetëdrejtues, por modeli i tij i ardhshëm mund të jetë tërheqës nëse dëshironi të largoheni nga asfalti. Kompania ka zbuluar se koncepti i saj i katërt Sphere do të jetë Activesphere, një makinë si SUV që premton “ndryshueshmëri maksimale” për udhëtimet brenda dhe jashtë rrugës. Ashtu si me modelet e mëparshme, prodhuesi i automjeteve po reklamon një interior autonom miqësor që mund t’ju ndihmojë të relaksoheni. Nuk llogariet të mos përdorni fare duart ndërsa jeni në rrugë, por Audi të paktën po shkon përtej prototipeve të orientuara drejt qytetit.

Debutimi i plotë i Activesphere është planifikuar për fillimin e vitit 2023. Audi e filloi fushatën e tij duke zbuluar Roadsterin Skysphere në gusht 2021 dhe e ndoqi shpejt me sedanin Grandsphere (shtator 2021) dhe SUV Urbansphere (prill të këtij viti). Si rregull, ata janë përqendruar rreth kabinave të ngjashme me dhomën e ndenjes dhe performancës ambicioze. Grandsphere dhe Urbansphere, për shembull, mburren me një distancë prej 466 miljesh.

Pyetja, siç mund ta keni marrë me mend, është nëse Activesphere dhe ndonjë prej paraardhësve të tij do të ndikojnë drejtpërdrejt në automjetet e ardhshme Audi EV. Tani për tani, grupi elektrik i markës sillet rreth produkteve dukshëm më konvencionale (nëse shumë të shpejta). Automjetet plotësisht vetë-drejtuese mund të duhet gjithashtu të presin kur shumë vende lejojnë vetëm autonomi të kufizuar në rastin më të mirë. Audi pret që automjetet e tij të reja të jenë vetëm me EV duke filluar nga viti 2026, megjithatë, dhe është e vështirë të imagjinohet që kompania të injorojë makinat pa shofer kur rivali i tij Mercedes tashmë po reklamon autonominë e Nivelit 3.

Burimi: Engadget