Koncepti për ‘hotelin qiellor me energji bërthamore’ bëhet viral

E keni gjetur ndonjëherë veten duke lundruar në një traget apo jaht luksoz, duke dëshiruar të jeni lart mbi re në vend që të rrethoheni nga oqeani?

Kjo dëshirë mund të bëhet realitet në të ardhmen e largët. Një koncept i ri animacion nga Hashem Al-Ghaili përpiqet të tregojë se si mund të duket një automjet i tillë dhe bazohet në një dizajn njëmbëdhjetëvjeçar nga Tony Holmsten.

I quajtur Sky Cruise, ky aeroplan gjigant dhe hibrid i hotelit do të funksiononte me energji bërthamore dhe supozohet se do të mbante 5000 njerëz. Ka një ton karakteristikash të dukshme, duke përfshirë pishina të integruara, qendra tregtare, dhoma takimesh, suita hotelesh dhe madje edhe një kuvertë gjigante shikimi në pjesën e pasme të tij.

Pjesa e plotë e videos për Sky Cruise detajon njëzet motorë elektrikë me një reaktor bërthamor që ofron “energji të pakufizuar” që do të lejonte aeroplanin të qëndronte në ajër për vite me rradhë. Gjithashtu teorikisht do të lejonte që e gjithë anija të ishte neutrale ndaj karbonit.

Pasagjerët dhe ekuipazhi i ri mund të ndërrohen përmes një seksioni të sipërm të çatisë dhe një program i AI mund të parashikojë turbulencat dhe të drejtojë aeroplanin në përputhje me rrethanat. Ekziston edhe një paketë mjekësore dhe teknologji shëndetësore në dispozicion në rast se dikush ka një urgjencë të papritur. Impresionuese, ë?

Duhet theksuar se ky nuk është një produkt aktual apo mjet i propozuar për t’u bërë seriozisht, të paktën jo me teknologjinë tonë aktuale.

Reagimet kanë qenë kryesisht të përziera. Ndërsa disa po shijojnë konceptin e gjallë dhe imagjinativ, të tjerët po vënë në dukje të metat kryesore themelore në dizajnin dhe besueshmërinë e tij. Disa kanë aluduar gjithashtu për fatkeqësitë e kaluara të automjeteve, duke përfshirë Titanikun.

Ideja origjinale ishte thjesht një ilustrim koncepti dhe nuk merrte domosdoshmërisht aerodinamikën. Nuk ka gjasa që ju të jeni në gjendje të fluturoni me një anije të asaj madhësie pa disa krahë seriozisht masivë, shumë më të mëdhenj se ato të paraqitura në videon e animuar.

Mirëmbajtja do të ishte gjithashtu jashtëzakonisht e kushtueshme dhe do të kërkonte një ushtri të vogël personeli. Imagjinoni sasinë e përpjekjeve që duhet për të mbajtur një hotel të funksionojë pa probleme që strehon, të themi, 200 të ftuar. Tani zmadhoni atë përpjekje me gati tridhjetë herë.

Çdo lloj avioni i tipit Sky Cruise pa dyshim do të jetë ekskluziv për ata që mund ta përballojnë atë, duke e bërë atë një lojë për të pasurit. Bëhet shumë më pak argëtuese kur merret parasysh në këtë kontekst.

Burimi: Thred