Kopshtin më spektakolar të tulipanëve të Hollandës tani mund ta gjeni dhe virtualisht

Në këtë kohë të vitit, Hollanda është në thelb një qilim i stërmadh i tulipanëve. Ose, të paktën, kjo është ajo që do të shihni në Ekspozitën vjetore të Luleve Keukenhof.

Zakonisht, ngjarja popullore, e cila zhvillohet që nga viti 1857, tërheq mijëra vizitorë për të parë një det me lulëzime të pranverës.

Keukenhof është kopshti më i madh në botë me lule dhe mburret me më shumë se 800 lloje të tulipanëve. 

Ashtu si vitin e kaluar, vititat për 2021 anulohen pasi Hollanda dhe pjesa tjetër e planetit ende është duke mbajtur distancimin shoqëror. Por kjo nuk do t’ju ndalojë të shihni petalet shumëngjyrëshe.  Kopshti, i cili tani është në lulëzimin e tij më të mirë, ka vendosur të ndajë fushat e tij të tulipanëve në internet, përmes një serie videosh, në mënyrë që ato të shijohen ende nga njerëzit. 

Meqenëse nuk mund ta vizitoni Keukenhof tani, ne vendosëm ta sjellim Keukenhof tek ju!’- tha drejtori menaxhues i parkut./ProBizz.al/