Melinda French Gates dhe McKenzie Scott bashkohen për të dhënë 40 milionë dollarë në mbështetje të grave

Melinda French Gates dhe McKenzie Scott janë bashkuar për të drejtuar 40 milionë dollarë për të avancuar fuqinë dhe ndikimin e grave amerikane gjatë dekadës së ardhshme.

Donacioni po i jepet fituesve të Equality Can’t Wait Challenge, një konkurs i organizuar nga firma investive e French Gates, Pivotal Ventures, me mbështetje financiare nga Scott dhe burri i saj, Dan Jewett, si dhe nga Familja Charles dhe Lynn Schusterman Filantropitë. Sfida u cilësua si “konkursi i parë i përqendruar në gjininë dhe barazinë në SHBA me një çmim të kësaj madhësie dhe… një mundësi për të investuar dhe fuqizuar gratë udhëheqëse”.

Katër fituesit e konkursit, të cilët u zgjodhën nga 550 aplikantë, propozuan mënyra të ndryshme krijuese për të fuqizuar dhe përmirësuar jetën e grave dhe njerëzve që nuk përputhen me gjininë në Shtetet e Bashkuara. Ato përfshijnë krijimin e infrastrukturës së mbështetur publikisht për kujdesin ndaj fëmijëve dhe forma të tjera të përkujdesjes; krijimin e trajnimeve për gratë e interesuara në karrierën e zhvillimit të softuerit; përshpejtimin e trajektoreve të grave të reja përmes kolegjit dhe karrierës së tyre të hershme; dhe “biznese me ndikim në pronësi të grave amtare” në rritje.

Shumë prej këtyre çështjeve janë bërë veçanërisht të rëndësishme duke pasur parasysh ndikimin e madh të pandemisë Covid-19 te gratë, për të cilat ekspertët kanë thënë se e kanë kthyer barazinë gjinore me vite. Çdo organizatë fituese do të marrë 10 milion dollarë për projektet e tyre.

Fituesit e çmimeve janë ekipe të forta që punojnë në vijën e parë të frontit dhe nga brenda komuniteteve për të ndihmuar gratë të ndërtojnë fuqi në jetën dhe karrierën e tyre,”-tha Scott në një deklaratë.

French Gates shtoi: “Ne mund të thyejmë modelet e historisë dhe të avancojmë barazinë gjinore, por ne duhet të angazhohemi për të ngritur organizatat, si ato që marrin çmimet sot, që janë gati për të ngritur gratë dhe vajzat.

French Gates dhe Scott, të cilat më parë kanë qenë martuar me themeluesit e teknologjisë me bazë në Seattle, Bill Gates dhe Jeff Bezos, respektivisht, janë bërë filantropiste të fuqishëm në të drejtat e tyre. Të dy gratë, të cilat janë ndër njerëzit më të pasur në botë, kanë nënshkruar The Giving Pledge, duke premtuar se do të japin pjesën më të madhe të pasurisë së tyre gjatë jetës së tyre.

Burimi: CNN