Meta prezanton Avatarët 3D në Instagram Stories, nxjerr opsione të përditësuara për Facebook dhe Messenger

Meta po prezanton avatarët 3D në Story dhe mesazhet direkte në Instagram. Ajo ka lëshuar gjithashtu avatarë të përditësuar për Facebook dhe Messenger. Përditësimi sjell forma të reja të fytyrës dhe pajisje ndihmëse si karriget me rrota për njerëzit me aftësi të ndryshme. Përditësimi është aktualisht i disponueshëm në Shtetet e Bashkuara, Kanada, Meksikë, së bashku me vendet e tjera ku lançimi tashmë ka filluar. Kompania mëmë në Facebook është bashkuar gjithashtu me NFL për të nxjerrë bluza Super Bowl LVI për avatarë. Njerëzit tani mund t’i veshin avatarët e tyre me bluza të Cincinnati Bengals ose Los Angeles Rams për një kohë të kufizuar.

Njoftimi është bërë nga Aigerim Shorman, Drejtor i Përgjithshëm për Avatars dhe Identity, në blogun zyrtar të Metës. “Që nga prezantimi i vizionit tonë afatgjatë të metaverse-it në Connect 2021, ne kemi ndërtuar këtë evolucion të ri në teknologjinë sociale që do të na sjellë drejt një të ardhmje ku ju mund të uleni në të njejtën dhomë me miqtë tuaj ndërkohë që jeni me mijëra kilometra larg,” shkroi Shorman në postim.

Gjigandi i mediave sociale ka filluar të shpërndajë avatarët e përditësuar në Facebook, Messenger dhe, për herë të parë, në Instagram. Njerëzit mund të përdorin ngjashmërinë e tyre virtuale për krijimin e stickers, postimeve të feed, fotove të profilit në Facebook dhe më shumë. Deri më tani, njerëzit mund të bëjnë dy avatarë të ndryshëm, një për Instagram dhe një për Facebook dhe Messenger, dhe një të tretë për VR. Përdoruesit e regjistruar në Accounts Centre kanë mundësinë të sinkronizojnë avatarët e tyre nëpër platforma të ndryshme. Për më tepër, përdoruesit e Facebook që kanë krijuar një avatar në të kaluarën do ta shohin atë duke u konvertuar në 3D me këtë përditësim.

Përditësimi sjell implantet Cochlear dhe aparatet e dëgjimit mbi vesh me disa opsione ngjyrash për avatarët në të gjitha platformat. Ekziston edhe një karrige me rrota, e cila do të shfaqet në stickers. Meta ka përditësuar gjithashtu pamjen e avatarëve me ndryshime delikate në format e fytyrës dhe nuancat e lëkurës. Kompania thotë se planifikon të sjellë edhe më shumë opsione personalizimi në redaktorin e Avatar në 2022.

Burimi: Gadgets 360