NASA shpall anëtarët e ekipit për studimin e saj të UFO-ve

Një grup prej 16 studiuesish do të kalojnë nëntë muajt e ardhshëm duke studiuar fenomene ajrore të paidentifikuara (UAP), të njohura edhe si UFO, si pjesë e një ekipi për NASA-n.

Hulumtimi, i cili do të përdorë të dhëna të paklasifikuara, do të çojë në një raport që do të vihet në dispozicion të publikut vitin e ardhshëm.

Hulumtimi i NASA-s pason njoftimin e Pentagonit në korrik se do të krijonte një zyrë për të gjurmuar raportet e UAP-ve. Dhe në fillim të këtij viti, Kongresi mbajti një dëgjim publik mbi UFO-t për herë të parë në 50 vjet.

Grupi i përzgjedhur i kërkimit përfshin profesorë, shkencëtarë, një oqeanograf dhe të tjerë që studiojnë hapësirën. Ish-astronauti i NASA-s Scott Kelly dhe Nadia Drake, një gazetare shkencore dhe shkrimtare kontribuese në National Geographic, janë gjithashtu midis anëtarëve të grupit.

Studimi, i cili fillon të hënën, është krijuar për të “hapur bazat për studimin e ardhshëm mbi natyrën e UAP-ve për NASA-n dhe organizatat e tjera”, sipas një njoftimi për shtyp të premten. Disa nga këto të dhëna do të vijnë nga ato që ai përshkruan si “entitete të qeverisë civile, të dhëna tregtare dhe të dhëna nga burime të tjera”.

NASA fillimisht njoftoi lajmet për studimin e ardhshëm në qershor, duke deklaruar se mungesa e kërkimeve ekzistuese mbi UAP-të “e bën të vështirë nxjerrjen e përfundimeve shkencore rreth natyrës së ngjarjeve të tilla”.

Organizata pohon se nuk ka ende asnjë provë që lidh UAP-të me jetën jashtëtokësore.

Burimi: NPR