Në Zelandën e Re ka më shumë dele se njerëz

Më pak se pesë dele për person. Ky është përfundimi i një raporti të publikuar nga organet qeveritare ne Zelanden e re ku rezukton se ka më shume dele sesa njerëz.

Sipas mediave të huaja përqindja është në nivelin më të ulët që nga vitet 1850 .

Po në raport thuhet se është shënuar një rënie prej 400 mije krerësh krahasuar më regjistrimet e kaluara të bagëtive dhe ne vitin 2022 vendi kishte 25.3 milionë dele. Megjithesë propocioni është vetëm rreth tre dele për frymë , Australia ka tre herë më shumë dele se Zelanda e re.Vitin e kaluar, vendi ka shitur 284 milionë dollarë (260 milionë euro) lesh jashtë vendit.