Neritan Mullaj emërohet Drejtori i ri Ekzekutiv i Dhomës Amerikane të Tregtisë në Shqipëri

AmCham, Dhoma Amerikane e Tregtisë ka emëruar ditën e djeshme më 9 shtator Z. Neritan Mullaj si Drejtorin e ri Ekzekutiv të Dhomës Amerikane të Tregtisë në Shqipëri. Përvoja dhe lidershipi i tij do t’i ndihmojë të vazhdojnë misionin e tyre në mbështetjen e komunitetit të biznesit gjatë punës me anëtarët dhe partnerët e tyre për një klimë më të mirë investimi në Shqipëri.

Neritan sjell një përvojë të pasur me sektorin privat dhe publik dhe një njohuri unike për komunitetin e biznesit shqiptar, konkurrencën, rritjen ekonomike dhe shërbimet këshilluese të biznesit. Përvoja e tij përfshin institucione ndërkombëtare si BERZH dhe Bankën Botërore, agjenci publike përfshirë Ministrinë e Financave dhe Ekonomisë, Agjencinë për Promovimin e Eksporteve (tani pjesë e AIDA) dhe sektorin privat.

Në BERZH, ku ai punoi për më shumë se 14 vjet, ai menaxhoi ekipin e njësisë këshilluese të NVM -ve, ku ofroi shërbime për të ndihmuar në rritjen e më shumë se 850 NVM -ve shqiptare, duke i lidhur ato me konsulentët vendas dhe shërbimet këshilluese ndërkombëtare. Ekspertiza e tij kryesore përfshin lehtësimin e këshillave praktike të biznesit, kompanitë konsulente në qasjen në financa, ndërtimin e marrëdhënieve, rrjetëzimin dhe dialogun e politikave përmes shërbimeve të biznesit. Neritan mban një Diplomë Universitare në Financa dhe MSc në Ekonomi nga Universiteti i Reykjavik në Islandë.

Lexo dhe: AmCham publikon Indeksin e Biznesit për periudhën 2020-2021