New York legalizon marijuanën

Marijuana është tani e ligjshme në shtetin e New York-ut dhe ky legjislacion u nënshkrua ditën e mërkurë. Ky shtet është vendi i 15-të që lejon përdorimin e marijuanës për të rriturit, duke filluar nga mosha 21-vjeçare.

New York Times shpjegon detajet:

Individët tani lejohen të posedojnë deri në tre ons kanabis për qëllime rekreative ose 24 gramë forma të përqendruara të barit, siç janë vajrat.

Banorët e New York-ut lejohen të pinë kanabis në publik kudo që lejohet pirja e duhanit, megjithëse lokalitetet dhe një agjenci e re shtetërore mund të krijojnë rregullore për të kontrolluar më rreptësisht pirjen e duhanit në publik.  Pirja e duhanit kanabis, megjithatë, nuk lejohet në shkolla, vende pune ose brenda një makine.” /ProBizz.al/