Nga 70,000 dollarë në 120,000 dollarë: Ja sa fitojnë 3 inxhinierë softuerësh në SHBA

Punët në teknologji janë bërë të njohura për paga të larta, falë nevojës së madhe që kanë njerëzit për të ndërtuar dhe menaxhuar zgjidhjet teknologjike ku ne mbështetemi çdo ditë, dhe mungesës së punëtorëve me aftësitë e duhura në zhvillim për të mbajtur ritmin.

Paga mesatare në vit e punëtorëve amerikanë të teknologjisë ishte 146,000 dollarë në vitin 2020, sipas një raporti nga Hired, dhe mund të shkojnë shumë më lart në tregjet konkurruese si San Francisko apo New York.

Tre persona anembanë vendit, të cilët kohët e fundit filluan punë të reja në inxhinieri softuerike treguan sa para fitojnë, si negociojnë pagën e tyre dhe si ndihen për të ardhurat e tyre.

$70,000 në Louisville, Kentucky

Martin Yanev

Emri: Martin Yanev

Mosha: 26

Punon për: një kompani globale elektronike

Trajnimi: diploma bachelor dhe master në inxhinierinë e hapësirës ajrore, master i dytë në shkenca kompjuterike

Vitet e eksperiencës në fushë: 3

E keni negociuar pagën tuaj? Unë gjithmonë negocioj. E pashë listën për këtë punë në Indeed, dhe përfshinte gamën e pagave. Kërkova pagën maksimale të ofruar, plus 5000 dollarë. Më pas më ofruan pagën maksimale të shkruar tashmë, të cilën e pranova.

Zakonisht, nëse një postim pune nuk përfshin diapazonin e pagave, unë kërkoj pagën mesatare për atë punë në shtet dhe negocioj për maksimumin.

Si ndiheni për pagën tuaj? Paga ime nuk është shumë e lartë, por nuk është shumë e ulët. Është e drejte. Është pikërisht ajo që unë duhet të marr bazuar në përvojën time në këtë fushë.

Kam jetuar tre vjet në Mbretërinë e Bashkuar dhe më parë kam qenë në vendin tim në Bullgari. Dallimi nga të qenit në Bullgari në MB në SHBA për nga paga dhe standardi i jetesës është i madh. Në MB fitoja 40,000 dollarë në vit, kështu që ky është një hap i madh. Unë jam i lumtur për këtë.

Cilat janë synimet tuaja afatgjata të pagave? Duke jetuar me 80,000 dollarë këtu në Kentaki, duke përfshirë punën time anësore, ndihem rehat. Mund të kursej mjaftueshëm para për të arritur qëllimet e mia dhe të bëj gjithçka që dua të bëj në pesë vitet e ardhshme. Qëllimi im është që në një moment të fitoj më shumë se 100,000 dollarë në vit. Do të ndihesha i suksesshëm nëse do të arrija ta bëja këtë.

$93,000 në Austin, Texas

back of woman working on computer

Emri: Sarah

Mosha: 27

Punon për: një startup softueri

Trajnimi: kurse online të vetë-drejtuara, kampi i nisjes së inxhinierisë së softuerit kompjuterik, praktikë gjashtëmujore e paguar në inxhinieri softuerike

Vitet e eksperiencës në fushë: 2

Ju shkuat në kolegj dhe keni punuar si patologe e të folurit përpara se të mësoni veten për të koduar. Pse keni ndryshuar karrierë? Kam fituar një bachelor dhe master në patologji të të folurit dhe kam punuar si patologe e të folurit për dy vjet. Si patologe e të folurit, më duhej të merrja dy punë, një që paguante 26 dollarë në orë dhe një tjetër që paguante 34 dollarë në orë, në mënyrë që të bëja një pagë me kohë të plotë. Ishte punë e vështirë dhe me orë të gjata. Në fund të ditës, nuk më pëlqeu puna dhe kisha nevojë për një rrugë tjetër.

Si ndiheni për sa para fitoni? Një vit më parë u punësova me 80,000 dollarë, por së fundmi mora një rritje prej 13,000 dollarësh, kështu që tani fitoj 93,000 dollarë në vit. Kam fituar gjithashtu një bonus performancë prej 2,500 dollarësh.

Me 80,000 dollarë isha e kënaqur, por ende ambicioze për të marrë më shumë. Tani me rreth 95,000 dollarë me bonusin tim, jam vërtet krenare për atë që bëj. Po të vazhdoja si patologe e të folurit, do të isha me fat po të fitoja 80,000 dollarë në vit pas 20 vitesh.

E keni negociuar pagën tuaj? Unë negociova pagën time nga 72,000 dollarë në 80,000 dollarë. Bazuar në atë që ishte në dispozicion në internet, ndjeva se duhej të merrja më shumë. Vëllai im po punonte gjithashtu punën e tij të parë në inxhinieri softuerike dhe fitoi 100,000 dollarë menjëherë nga kolegji. Ishte një kompani më e madhe në një treg tjetër, kështu që nuk mund t’i krahasoni drejtpërdrejt të dyja, por ndjeva se meritoja më shumë se 72,000 dollarë. Çfarë ka vëllai im që nuk e kam unë?

I solla mesataret në internet gjatë negociatave dhe pyeta nëse mund të shkonin më lart, gjë që e bënë.

Cila është këshilla juaj më e mirë e negociatave? Gjithmonë negocioni, edhe nëse mendoni se keni marrë gamën e sipërme të asaj që është në dispozicion. Dikush tjetër do të negociojë gjithmonë, ka shumë të ngjarë të jetë një burrë, kështu që ju nuk duhet ta humbisni këtë mundësi.

$120,000 në San Diego, California

Nishant Parepalli

Emri: Nishant Parepalli

Mosha: 26

Punon për: një prodhues global i elektronikës

Trajnimi: bachelor dhe master në telekomunikacion; kurse kodimi të vetëdrejtuara

Vitet e eksperiencës në fushë: 2

Si ndiheni për sa para fitoni? Ndihem rehat. Unë jam në gjendje të paguaj qiranë time, të paguaj shpenzimet dhe të mbuloj nevojat themelore. Por gjithashtu ndihem sikur nuk jam në gjendje të kursej apo investoj ndjeshëm në të ardhmen time.

E keni negociuar pagën tuaj? Unë e bëra. Kur mora ofertën nga HR, në fakt kontaktova me disa nga njerëzit në kompani që do të ishin kolegët e mi të ardhshëm. Këta ishin njerëz me të cilët sapo bëra intervistën, të cilët thanë se nëse kisha ndonjë pyetje, mund t’u drejtohesha. I pyeta për pagën mesatare që mund të prisja.

Kam pasur gjithashtu një ofertë nga kompania ime e mëparshme kur ata po përpiqeshin të më mbanin.

Kështu që unë kundër-ofrova, prita me durim dhe punëdhënësi i ri u përgjigj me një ofertë më të mirë prej 5000 dollarësh më shumë.

A mendoni se jeni paguar në mënyrë të drejtë? Kur HR më bëri ofertën prej 120,000 dollarësh, ata thanë se ishte mbi mesataren për vendndodhjen time dhe vitet e përvojës sime në industri. Kjo përputhej me kërkimet në internet që bëra. Kështu që kur e firmosa, u ndjeva mirë. Disa nga kompanitë FAANG [Facebook, Amazon, Apple, Netflix dhe Google] mund të paguajnë 135,000 dollarë për një diplomë të re në Zonën e Gjirit.

A flisni për pagën tuaj me kolegët? Kompania ime është vërtet transparente në lidhje me pagesën. Transparenca ishte vërtet tronditëse. Unë mendoj se ata përpiqen ta përvetësojnë këtë në çdo punësim të ri. Por është një gjë e mirë. Ne nuk gjejmë domosdoshmërisht kohë për këto diskutime, ato ndodhin vetëm me kafe, në drekë ose pas punës.

Burimi: CNBC