“Nga hapësira në fushën e futbollit”: Topat e Kupës së Botës lançohen në hapësirë

Topat e futbollit të Kupës së Botës FIFA u dërguan në hapësirë dhe u kthyen nga Qatar Airways, SpaceX dhe Starlink të Elon Musk.

Dy topa të Kupës së Botës u dërguan në hapësirë dhe u kthyen në bordin e raketës Falcon 9 nga Qatar Airways dhe ekipet SpaceX dhe Starlink të Elon Musk.

Nga hapësira në fushën e futbollit. Ne sollëm futbollin zyrtar për FIFA World Cup Katar, duke u bërë pjesë e këtij udhëtimi historik jashtë botës së bashku me SpaceX dhe FIFA,” tha Qatar Airways.

Topat udhëtuan më shumë se 1,300 km, arritën shpejtësi maksimale prej 8,272 km/h dhe arritën kulmin në një lartësi prej 123 km (76 milje).

Topat fillimisht udhëtuan në Los Angeles, Kaliforni, nga Doha. Ata u transportuan më pas në Cape Canaveral, Florida për nisjen nga Los Angeles. Topat më pas udhëtuan në hapësirë dhe mbrapa, pas së cilës ekuipazhi i Starlink i ktheu në Katar.

Në bashkëpunimet e mëparshme me vendin e Gjirit, Starlink Satellite nënshkroi një marrëveshje me Autoritetin Rregullativ të Komunikimeve të Katarit në fund të shtatorit për të ofruar shërbime interneti në Katar.

Bashkëpunimi i ri synon të zhvillojë sektorin e Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimit të Katarit, si dhe të inkurajojë më shumë investime të huaja në vend.

Kjo licencë i jep Starlink Satellite Qatar të drejtën për të ofruar shërbime të internetit satelitore me brez të gjerë për individët dhe bizneset nëpërmjet plejadës satelitore të Orbitës së Ulët të Tokës (LEO) të SpaceX, e cila ofron mbulim gjithëpërfshirës të shërbimit global të internetit.

Shërbimi i internetit satelitor i SpaceX, Starlink, tani është shpërndarë në 32 vende, njoftoi kompania në maj të këtij viti.

Burimi: Doha News