PANAIRI VIRTUAL I PUNËS DHE AFTËSIVE 2021

Më datë 16 Qershor, Agjencia Kombëtare e Punësimit dhe Aftësive me mbeshtetjen e Ministrisë së Financave dhe Ekonomisë dhe Programit Global “Migracion për Zhvillim”, i cili mbështetet nga financohet nga Qeveria Gjermane dhe zbatohet nga GIZ, organizon për herë te parë Panairin Virtual i Punës dhe Aftësive 2021.  

Nga ora 09:00 deri në 16:00, 100 stenda virtuale do të prezantojnë ofertën e tyre të punësimit në fusha të industrisë si: Telekommunikacion; Banka; Hoteleri-Turizëm; Shitjet me pakicë; Call Center e shumë të tjera. Më shumë se 2.500 vende të lira pune; praktika profesionale; bursa studimi dhe orientim e udhëzim në karrierë do të ofrohen në Panairin Virtual të Punës dhe Aftësive.

Paralel me panairin, në të njëjtën platformë online, do të zhvillohen sesione informuese dhe trajnime të ndryshme për të ndihmuar punë kërkuesit të afrohen me standardet që kërkohen nga tregu i punës. 

Pjesëmarrja online i jep mundësi punë kërkuesve nga çdo cep i Shqipërisë të takojnë online dhe të njihen personalisht me ofertat e punës, pa pasur nevojë të udhëtojnë apo të grumbullohen në një vend të caktuar. 

Ju mund të merrni pjesë në panair direkt nga shtëpia e juaj, apo vendi i preferuar, mjafton të keni një kompjuter apo smartphone. 

Përditëso CV-në dhe Letrën e Motivimit, hap kompjuterin apo telefonin dhe bëhu pjesë e komunitetit më të madh të punës në Shqipëri. 

Si të marrësh pjesë në Panair?

Vizitoni www.akpa.gov.al dhe ndiqni hapat për regjistrim ose shkarkoni aplikacionin Xhafa Events për platformat Android apo IOS. Brenda pak sekondash do të jeni pjesë e komunitetitmë të madh të punëkërkuesve dhe punë ofruesve në Shqipëri. 

Hapat për regjistrim si vizitorë (më lehtë se të regjistrohesh për një llogari në Facebook):

1. Kliko tek akpa.gov.al
2. Kliko tek posteri i akpa.gov.al që thotë Regjistrohu/Identifikohu
3. Tek faqja që shfaqet pas klikimit, zgjidh Regjistrohu si Vizitor (Këtu do të keni mundësi të shkarkoni dhe aplikimet për mobile IOs dhe Android të Panairit Virtual të Punës)
4. Plotëso formularin
5. Ruaj të dhënat dhe verifiko adresën e email-it.
6. Regjistrimi përfundon me sukses.

Linku per shkarkimin e aplikacionit ne Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.virtualfair.XhafaExhibition

Linku per shkarkimin e aplikacionit ne iOS: 

https://apps.apple.com/us/app/xhafa-events/id1542504942 /ProBizz.al/