EkonomiPo ndodh tani

PAS MË SHUMË SE 13 VITESH , MBYLLEN PUNIMET E RRUGËS SË KOMBIT

0

13 KM E FUNDIT TË KALUESHME PËR ÇDO AUTOMJET

Rruga e Kombit, Autostrada  që lidh Shqipërinë me  Kosovën , ka
përfunduar tërësisht së ndërtuari thuajse 13 vjet pas nisjes së
punimeve .

Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë njoftoi sot se 13 kilometrat
e fundit të saj që ishin në ndërtim, kanë përfunduar tëresisht dhe
janë të hapura për qarkullim për cdo lloj.

Po ashtu janë finalizuar  7 urat e larta, punimet  e të cilave kishin
mbetur përgjysmë prej vitesh.

Gjatësia  e rrugës së kombit për pjesën shqiptare është 114 kilometra,
ndërsa në total shkon në 190 kilometra.

Kompania koncesionare”Albanian Highway Concession”që është bashkimi i
disa kompanive, ka fituar tenderin për mirëmbajtjen  e kësaj rruge per
30 vite.

LEJET E NDËRTIMIT VIJOJNË RRITJEN

Previous article

KOMPLEKSI GJIGAND BLEGTORAL, LUSHNJE IPARD MBESHTETJE 13.6 MILIONË LEKË PËR BLERJEN MAKINERIVE

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ekonomi