Përditësimi tjetër i madh i emoji-ve mund të përfshijë emoji që mezi i keni pritur

Pak para Ditës Botërore të Emoji-ve të dielën, ne po marrim një paraqitje të shkurtër të emoji-ve të rinj që mund t’i përdorim në telefonat tanë brenda disa muajsh. Njerëzit në Emojipedia kanë hartuar një version draft të parashtresave të zgjedhura në Emoji 15.0 që përmban, ndër të tjera, një dorë shtytëse, një fytyrë që dridhet, një dre, një patë, zemrën rozë të shumëpritur dhe një Shenja Wi-Fi/wireless (Më në fund!).

Emojipedia thotë se këto draft-versione do të marrin miratimin nga konsorciumi Unicode në shtator, por disa prej tyre mund të mos e bëjnë prerjen. Drafti i ri përfshin gjithashtu zemra gri dhe blu të lehta, një ventilator dore të palosshme, xhenxhefil, një bizele, kandil deti, maraka dhe një flaut.

Image Credits: Emojipedia

Pasi të dalë lista përfundimtare, platformat softuerike si iOS dhe Android do t’i lëshojnë ato në një përditësim të ardhshëm. Kështu që mund të na duhet të presim për një kohë para se t’i përdorim ato. Plus, duke qenë se ilustrimet e Emojipedia janë versione draft, ne mund të shohim që disa emoji të marrin avatarë të ndryshëm përfundimtarë ndërsa shpërndahen tek përdoruesit fundorë.

Bazuar në vitet e fundit, versioni përfundimtar ka të ngjarë të ngjajë me këtë draft listë. Kjo do të thotë që asnjë emoji i ri nuk do të shtohet në këtë fazë, megjithëse ka një shans të vogël që një kandidat për emoji të ndryshohet ose hiqet përpara shtatorit,” tha Emojipedia.

Organizata vuri në dukje se numri i emoji-ve të paraqitura për miratim është zvogëluar gjatë viteve. Ndërsa drafti i Emoji 15.0 i këtij viti përfshin 31 kandidatë, drafti i vitit të kaluar kishte 112 që i përkisnin Emoji 14.0. E gjithë kjo zbehet nga 334 paraqitje emoji të ndara midis Emoji 13.0 dhe Emoji 13.1. Është zyrtarisht numri më i vogël i emoji-ve të rekomanduara ndonjëherë. Ai gjithashtu vuri në dukje se për herë të parë, nuk ka emoji njerëzish në draft.

Burimi: Tech Crunch