Përdorimi i monedhës digjitale nga ndërmarrjet e mëdha do të rritet në 20% deri në 2024

New virtual money concept, Gold Bitcoins ( btc ) is Digital crypto-currency use blockchain Technology for Financial transactions in change the world (New virtual money concept, Gold Bitcoins ( btc ) is Digital crypto-currency use blockchain Techno

Gartner po parashikon gjëra të mira për monedhat digjitale, duke parashikuar që përdorimi i tyre nga ndërmarrjet e mëdha të rritet në 20% deri në vitin 2024. Monedhat digjitale, tha Gartner “do të përdoren më shumë në transaksionet e biznesit dhe do të rriten në rëndësinë e përgjithshme ekonomike në vitet në vijim.”

Megjithatë, investitorët e kriptomonedhave nuk duhet të emocionohen shumë: Pjesa më e madhe e asaj që nxit miratimin e gjerë nga ndërmarrjet është ajo që entuziastët e kriptomonedhave i kanë rezistuar: Rregullimi dhe centralizimi.

Analisti i shquar i praktikës IT të Gartner, Avivah Litan tha se bizneset do të përdorin monedhat digjitale “për pagesa, si një magazinë vlerash dhe për aftësinë për të përdorur investime me rendiment të lartë të disponueshme në aplikacionet e financave të decentralizuara”, por janë monedhat e qëndrueshme dhe monedhat digjitale të bankës qendrore (CBDC) ato që qëndrojnë pas një pjese të madhe të rritjes.

CBDC-të janë një koncept relativisht i ri që, si kriptovalutat tradicionale, gjurmohen në një blockchain që eliminon nevojën për një ndërmjetës si një bankë ose shkëmbim financiar për të trajtuar transaksionet. Megjithatë, CBDC-të nuk janë një monedhë spekulative: Vlera e tyre është e lidhur drejtpërdrejt me formën e një kombi të parave fiat, por janë tërësisht digjitale.

Mendoni për CBDC-të si para në thelb digjitale: Një dollar amerikan CBDC digjital do të vlejë gjithmonë njësoj si një dollar fizik amerikan. Mund të shkëmbehet privatisht ashtu si një dollar amerikan, por është plotësisht digjital dhe pronësia gjurmohet përmes një blloku të centralizuar.

Është e kuptueshme që bizneset do të shmangin përfshirjen në kriptomonedha të paqëndrueshme, tha shefi i kërkimit i Gartner Finance, Alexander Bant. “Parashikimi i udhëzimeve më të qarta rregullatore dhe ardhja e CBDC-ve, tani u ofron CFO-ve më shumë rrugë për rastet e përdorimit të testimit të presionit për monedhat digjitale”, tha Bant.

Shkurtimisht, ne mund të jemi në majë të së ardhmes së kriptos që shumë e kanë ëndërruar, por decentralizimi dhe paqëndrueshmëria e tij shoqëruese do të duhet të lihen pas nëse bizneset do ta adoptojnë atë.

Si të adoptoni kriptomën në mënyrën e duhur

Së bashku me stabilizimin e disa vlerave virtuale, faktorë të tjerë që e bëjnë adoptimin e monedhës digjitale më joshëse për bizneset përfshijnë disponueshmërinë e lehtë të zgjidhjeve të parave digjitale të disponueshme, përshtatjen e rrjetit të pagesave të teknologjisë së librit të shpërndarë, shënjimin e aseteve dhe nevojën në rritje për monedhat digjitale në Ueb 3.0 mjedise të tipit “metaverse”, tha Litan.

Të gjitha ato raste të ndryshme përdorimi mund të shkaktojnë konfuzion, kjo është arsyeja pse Gartner ka disa rekomandime shumë specifike për kompanitë që marrin në konsideratë investimin e monedhës digjitale, të centralizuar ose ndryshe: Sigurohuni që të keni në mendje një rast përdorimi të qartë dhe specifik.

“Çdo rast i përdorimit parësor vjen me një mori konsideratash teknologjike, rregullatore, ligjore dhe strategjike… duke përfshirë zgjedhjen e ofruesve të duhur të shërbimeve dhe aftësinë për të monitoruar dhe reaguar ndaj udhëzimeve të vazhdueshme rregullatore,” tha Gartner.

Ky raport mund të jetë një arsye tjetër për të filluar përpjekjen për të përcaktuar rastin tuaj të përdorimit, veçanërisht herët. Nëse Gartner është i saktë, fillimi i udhëtimit tuaj tani mund t’ju vendosë në një elitë prej 20% të kompanive të nivelit të ndërmarrjeve që shtyjnë zarfin për një të ardhme pa para letre.

Burimi: Tech Republic