Pfizer do të paguajë 2.26 miliardë dollarë për zhvilluesin e trajtimit të kancerit Trillium

Pfizer po shpenzon më shumë se 2 miliardë dollarë para cash për të blerë një prodhues ilaçesh të përqendruar në trajtimet e kancerit.

Pfizer do të paguajë 18,50 dollarë për secilën pjesë të Trillium Therapeutics Inc., ose më shumë se dyfishin e çmimit mesatar të ponderuar të tyre 60-ditore.

Trillium nuk ka produkte në treg. Trajtimet e tij të mundshme përfshijnë biologjikë që synojnë të forcojnë sistemin imunitar të pacientit për të zbuluar dhe shkatërruar qelizat e kancerit.

Dy kandidatët kryesorë të tij janë në testime në fazat e hershme dhe fokusohen në hematologji. Kjo përfshin gjakun, palcën e eshtrave dhe kanceret e nyjeve limfatike si leuçemia ose limfoma.

Marrëveshja e shpallur të hënën do të ketë nevojë për miratim nga aksionerët e Trillium.

Pfizer, me qendër në New York, investoi 25 milionë dollarë në Trillium shtatorin e kaluar dhe një nga udhëheqësit e kërkimit të kancerit të Pfizer u emërua në bordin këshillimor shkencor të Trillium.

Pfizer Inc tha muajin e kaluar se vaksina e saj kundër COVID-19 solli gati gjysmën e të ardhurave të saj në tremujorin e dytë, por trajtimet e kancerit gjithashtu kanë qenë një gjenerues në rritje i shitjeve për kompaninë.

Trajtimet e kancerit sollën 10.9 miliardë dollarë të ardhura vitin e kaluar, dhe produktet onkologjike të Pfizer përfshijnë trajtime për kancerin e gjirit, zorrës së trashë, gjakut dhe mushkërive.

Aksionet e Pfizer u ngjitën gati 3% në zilen e hapjes. Aksionet e Trillium, me qendër në Kembrixh, Massachusetts, gati u trefishuan në 17.73 dollarë.

Burimi: ABC News