Porsche sjell në jetë Sally Carrera nga filmi i famshëm ‘Cars’

Porsche dhe Pixar Animation Studios kanë bashkuar forcat për të krijuar një 911 të veçantë që merr frymëzim nga filmi popullor Cars.

I quajtur 911 Sally Special, ai bazohet në personazhin Sally Carrera nga filmi hit dhe është vendosur të dalë në ankand për të mbledhur para për bamirësi.

Është hera e parë që Pixar ka mbështetur një projekt të tillë, i cili filloi në nëntor 2021. Megjithëse filmi u shfaq për herë të parë në ekranet e kinemasë në vitin 2006, u pa se 2021 do të ishte një vit ideal për të nisur projektin i cili mblodhi së bashku anëtarët e ekipit origjinal të Cars.

Porsche 911 Sally Special
Një ngjyrë unike u zhvillua për makinën

Ata u ndihmuan nga anëtarët e ekipit të personalizimit të Porsche, të quajtur Sonderwunsch dhe stilistë nga Style Porsche në Weissach në krijimin e një automjeti vërtet të vetëm.

Mjetet kanë nevojë për një fytyrë dhe një histori. Dhe filmi i animuar i Pixar ‘Cars’ e ka transferuar në mënyrë mbresëlënëse pikërisht këtë: ka sjellë makinat në jetë në ekranin e madh,” tha Dr. Sebastian Rudolph, nënkryetar i komunikimit, qëndrueshmërisë dhe politikës në Porsche AG.

“Historia përcjell vlera të tilla si miqësia, dashuria dhe mbështetja e ndërsjellë – dhe në mes të të gjithave është një Porsche: ‘Sally Carrera’. Së bashku me Pixar ne kemi sjellë në jetë frymën e Sally në një mënyrë të re, jo në ekran, por jashtë ekranit. Me këtë rrugë legale 911, “Sally Special”, të cilën po e nxjerrim në ankand për bamirësi, duam të ndihmojmë njerëzit që kanë nevojë urgjente për mbështetje, mjaft në përputhje me frymën e personazhit të filmit.”

911 Sally Special bazohet në modelin më të fundit 911 Carrera GTS i cili sjell 473 kuaj fuqi në rrotat e pasme nëpërmjet një kutie ingranazhi manual. Boja është bërë me porosi – dhe quhet “Sallybluemetallic” – ndërsa rrotat me pamje Turbo janë bërë posaçërisht për Sally Special, gjithashtu. Porsche thotë se dizajni i tyre ishte përshtatur për rrotat më të mëdha të pajisura me modelin aktual 911, por i referohet tipit 996 në të cilin bazohet Sally Carrera.

Porsche 911 Sally Special
Pjesa e brendshme përmban një model të veçantë

Brenda, e njëjta nuancë blu është përdorur përsëri, ndërsa një pëlhurë e veçantë e zhanrit në tre ngjyra të ndryshme është zhvilluar edhe për makinën.

911 Sally Special do të dalë në ankand nga RM Sotheby’s më 20 gusht si pjesë e Javës së Makinave Monterey në Kaliforni, me të ardhurat të ndara midis Girls Inc dhe Agjencisë së Kombeve të Bashkuara për Refugjatët.

Burimi: yahoo!