Princi Andrew pranon të shlyejë padinë për sulm seksual

Princi Andrew ka rënë dakord të shlyejë një padi për sulm seksual nga Virginia Giuffre, sipas një letre të dorëzuar të martën nga avokati i saj David Boies.

Shuma e marrëveshjes nuk bëhet e ditur dhe letra drejtuar gjykatës thotë se Princi Andrew “ka ndërmend të bëjë një donacion të konsiderueshëm për bamirësinë e zonjës Giuffre në mbështetje të të drejtave të viktimave”.

“Princi Andrew kurrë nuk ka synuar të keqpërdorë karakterin e zonjës Giuffre dhe ai pranon se ajo ka vuajtur edhe si viktimë e njohur e abuzimit dhe si rezultat i sulmeve të padrejta publike”, thuhet në letër. “Dihet se Jeffrey Epstein trafikoi vajza të panumërta të reja gjatë shumë viteve. Princi Andrew shpreh keqardhje për shoqërimin e tij me Epstein dhe lavdëron guximin e zonjës Giuffre dhe të mbijetuarve të tjerë në mbrojtje të vetes dhe të tjerëve.”

Giuffre kishte pretenduar se Jeffrey Epstein e trafikoi atë te Princi Andrew, për të cilin ajo pretendonte se e kishte abuzuar seksualisht me të kur ajo ishte nën 18 vjeç.

Princi Andrew e kishte mohuar vazhdimisht akuzën dhe kishte sulmuar besueshmërinë dhe motivet e Giuffre.

“Si një partner menaxhues në një firmë që ka vepruar që nga fillimi i saj sipas besimit se ligji duhet të rregullohet për të sjellë drejtësi për më të cenuarit, mund të them, pa hezitim, se përfaqësimi ynë i të mbijetuarve mbështet atë traditë,” tha në një deklaratë Sigrid McCawley, një partner në Boies Schiller Flexner i cili gjithashtu përfaqëson Giuffre. “Jam shumë i kënaqur me zgjidhjen e procesit gjyqësor të Virginia Giuffre kundër Princit Andrew.”

Lexo: Mbretëresha Elizabeth i heq djalit të saj, Princit Andrew, të gjithë titujt ushtarakë dhe mbretërorë

Në fillim të këtij muaji, Princi Andrew ra dakord për një depozitim të marsit në këtë rast. Kjo erdhi pasi një gjykatës federal në New York hodhi poshtë argumentet e tij për të pushuar çështjen në janar.

Giuffre dhe Epstein vendosën një padi civile për 500,000 dollarë në vitin 2009, e cila ishte baza për argumentin e Princit Andrew për të pushuar çështjen.

Epstein vdiq nga vetëvrasja në Qendrën Korrektuese Metropolitane në Lower Manhattan në vitin 2019. Ai ishte caktuar të dilte në gjyq për dyshime se kishte abuzuar seksualisht me dhjetëra vajza në New York dhe Florida.

Burimi: ABC News