Princi Harry mbledh 20 milion dollarë nga Penguin Random House për librin e tij me kujtime

Princi Harry po merr të paktën 20 milion dollarë përpara për të botuar kujtimet e tij – me të njëjtin botues über që i dha Barack dhe Michelle Obama një marrëveshje libri prej 65 milion dollarësh.

Siç zbuloi Page Six, Harry ka qenë duke shkruar fshehurazi një autobiografi me kujtime për gati një vit dhe tani ia ka shitur atë Penguin Random House.

Bashkë-shkrimtari i Princit Harry, J.R. Moehringer.

Ndërsa ai tha të hënën se do të dhurojë të gjitha të ardhurat për bamirësi, ende nuk është bërë e qartë nëse ai do të mbajë paradhënien prej shumë milionësh – besohet të jetë të paktën 20 milion dollarë, sipas të dhënave të botuesve.

Ndërkohë, është thënë që bashkë-shkrimtari i Harry-it, shkruesi i J.R. Moehringer, po merr të paktën 1 milion dollarë si paradhënie.

Ishte CEO i Penguin Random House, Markus Dohle, që mori përsipër Presidentin Barack Obama dhe ish Zonjën e Parë Michelle Obama.

Babai gjerman i dy fëmijëve mbikëqyri marrëveshjen për thyerjen e rekordeve për kujtimet e tyre, me librin e Michelle “Becoming” 2018, libri me shitjen më të shpejtë, duke shitur 725’000 kopje në ditën e parë të botimit.

Kujtimet e gjata të Presidentit Obama me 768 faqe “Një Tokë e Premtuar” shitën 800’000 kopje në ditën e saj të parë nëntorin e kaluar.

Dohle pranoi për Financial Times në mars 2019: “Ka gjithmonë një rrezik kur bën një punë të madhe dhe kjo ishte një punë shumë e madhe”,-thotë ai. “Por rreziku komercial është pjesë e biznesit tonë… Libri i parë ka punuar fantastikisht mirë dhe unë kam besim të madh se libri i dytë [kujtimet e Presidentit Obama] do të jetë gjithashtu një sukses i madh.”

Çifti Obama botuan kujtimet e tyre përkatëse përmes Penguin Random House.

Markle gjithashtu botoi kohët e fundit librin e fëmijëve të saj, “The Bench”, me ndarjen për fëmijë të Random House.

Duke folur për marrëveshjen e kompanisë me Harry, Dohle tha: “Të gjithë ne në Penguin Random House jemi të entuziazmuar që botojmë kujtimet letrare të Princit Harry dhe e bëjmë atë që të bashkohet me udhëheqësit, ikonat dhe krijuesit e ndryshimeve me famë botërore që kemi qenë të privilegjuar të botojmë mbi vitet.

“Princi Harry ka shfrytëzuar përvojën e tij të jashtëzakonshme të jetës si një princ, një ushtar dhe një avokat i ditur për çështjet shoqërore, duke u vendosur si një udhëheqës global i njohur për guximin dhe hapjen e tij. Për këtë arsye ne jemi të ngazëllyer që botojmë historinë e tij të sinqertë dhe prekëse”.-shtoi ai.

Harry dhe gruaja e tij Meghan Markle kanë ndjekur gjurmët e Obamas që kur u larguan nga familja mbretërore dhe u zhvendosën në Kaliforni, në mënyrë të ngjashme bënë marrëveshje të parave të mëdha me Netflix dhe Spotify.

Por ndërsa persona të brendshëm na tregojnë se Harry dhe gruaja e tij Meghan Markle e njohin çiftin Obama, ata nuk besohet të jenë “miq të ngushtë”.

Harry nuk besohet të përfundojë në kujtimet e tij, të cilat do të botohen në fund të vitit 2022.

Burimi: Page Six