Putin: Mobilizimi do të përfundojë pas dy javësh

Presidenti rus Vladimir Putin tha se mobilizimi i rezervistëve të Moskës do të përfundonte brenda dy javësh. Ai shtoi se nuk ka nevojë për sulme të reja të mëdha në Ukrainë.

Ndërkohë, forcat ukrainase vazhdojnë të fitojnë terren në territorin e pushtuar dhe të aneksuar ilegalisht nga Rusia, duke bërë që autoritetet e instaluara nga Rusia atje të nxisin civilët në rajonin jugor të Khersonit që të evakuohen.

Të evakuuarit do të fillojnë të mbërrijnë në Rusi sot. Zyrtarët ukrainas thonë se autoritetet ruse nuk po kryejnë një evakuim, por një “deportim të detyruar” të ukrainasve.

Grupe të shumta të të drejtave, si dhe zyrtarë ukrainas dhe perëndimorë kanë akuzuar Rusinë për deportimin me forcë të civilëve ukrainas, përfshirë fëmijë, në Rusi, gjë që përbën një krim lufte. Moska këmbëngul se njerëzit erdhën në Rusi me dëshirën e tyre.

Kyiv thotë se ka çliruar 600 vendbanime nga pushtimi rus këtë muaj, duke përfshirë 75 në Kherson.

Burimi: CNBC